Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Haberleri
SON DAKİKA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Haberleri

Sağlık Bakanlığı’na 8 bin işçi alımı yapılacak! 

Sağlık Bakanlığına İŞKUR başvuruları arasından 8 bin işçi alımı yapılacak. Kura çekilişi YouTube üzerinden canlı yayınlanacak, yerleştirme işlemleri ise mülakat yapılmaksızın gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığına personel alımı için son gelişmeleri duyurdu.

Bakan Koca müjdeyi duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni personel atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 35 bin yeni çalışma arkadaşımız aramıza katılacak." ifadelerini kullandı.

Kızamık vakalarının en çok görüldüğü iller açıklandı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir Valiliğini ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Kızamık vakalarıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Bakan Koca komşu şehrimiz Diyarbakır’da da ağırlıklı olarak görüldüğünü söyledi. 

Milletvekili Keleş, Bakan Koca İle görüştü! 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ’da sağlık alanındaki eksiklikleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya anlattı. Milletvekili Erol görüşme sonrası yaptığı açıklamada Eski Asker Hastanesinin tekrar hizmete gireceğini ve Yıkılan Sigorta Hastanesi'nin yerine toplum sağlığı merkezinin kurulacağını açıkladı. 

42 bin 500 sağlık personeli alınacak! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 42 bin 500 sağlık personeli alınacağını duyururken, 'Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR’a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir.' dedi.

Bakan Koca'dan MHRS randevuları hakkında yeni açıklama 2 yeni uygulama geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) iki yeni uygulama başladığını duyurdu.

Bakanı Koca, 31 Bin 317 personel alınacağını açıkladı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı’na 31 bin 317 kişilik alım yapılacağını açıkladı. Bakan Koca, 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz dedi. 

Bulut: Palu-Kovancılar hastanemizin yapım ihalesi yakında yapılacak 

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Palu Kovancılar devlet hastanesinin yapımı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Milletvekili Bulut, “Palu Kovancılar Hastanemizin yapım ihalesi yakında yapılacak ve hastane inşaatı başlayacak” dedi. 

Bakan Koca: Sağlık çalışanlarımız için üç kritik hamle yaptık 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 İl Sağlık Müdürü ile Ankara’da geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. 

Fahrettin Koca'dan flaş maske ve kapanma açıklaması! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan koronavirüs vaka sayıları hakkında açıklama yaptı. Yeniden kapanma ve maskeyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği' uyarısı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maymun çiçeğini biliyoruz, temasla geçiyor. Yurt dışında nasıl gelişti? Temasla oldu artı salgıyla geçiyor, damlacık enfeksiyonuyla geçmiyor. Dolayısıyla salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durumu söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için maymun çiçeği demeyelim" dedi.

Vaka sayıları düşüyor! 

Vaka sayıları düşmeye devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki son duruma ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca "Allah o zor günleri semtimize uğratmasın." dedi.

Elazığ il protokolünden Bakan Koca’ya ziyaret 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri, il başkanı, ilçe ve belde belediye başkanları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiler. 

Bakan Koca: 20 bin personel istihdam edeceğiz 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu. 

Elazığ’da kaç vaka var? Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

Bakan Koca il il vaka oranını açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

Bilim Kurulu toplanıyor 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. 

Elazığ vaka sayısında rekor seviyede 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 1000.45 oranında virüs tespit edildi. 

Elazığ'da vaka sayılarında korkutan artış! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

Elazığ’da vaka sayılarında korkutan artış! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 364.65 oranında virüs tespit edildi. 

Sağlık Bakanı Koca il il vaka oranını açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 224,85 oranında virüs tespit edildi. 

Bilim Kurulu toplanıyor, yüz yüze eğitime ara verilir mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak. Omicron varyantıyla birlikte hızlı artışlar görülmeye başlanmıştı.

Sağlık Bakanı Koca haftalık vaka haritasını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11-17 Aralık arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.

Bakan Koca il il vaka oranını açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

20 bin sözleşmeli sağlık personeli alım ilanı Resmi Gazete'de

Sağlık Bakanlığınca atanacak 20 bin sözleşmeli sağlık personeli ile ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.  Tercih işlemleri bugün başlayacak.

Bakan Koca haftalık vaka haritasını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 27 Kasım-3 Aralık arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı haritasını paylaştı.

Sağlık Bakanı Koca'dan kapanma ve Molnupiravir açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni dönemde Kovid-19 salgınını kapatmalarla yönetmeyi düşünmediklerini belirterek, "Yeni dönemde kişisel tedbirleri ve özellikle aşıyı son derece önemsiyoruz." dedi.

Bakan Koca ‘Türkovac, bu yıl bitmeden kullanılmaya başlanacak’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkovac'ın bu yıl bitmeden acil üretim onayı ile kullanılmaya başlanacağını ve okulların kapanması dâhil herhangi bir kapanma tedbirini düşünmediklerini açıkladı.

Bilim Kurulu üyeleri anlattı! Kim, ne zaman 3. doz aşı yaptırabilecek?

Sağlık Bakanlığı, iki doz BioNTech aşısı olan vatandaşların hatırlatma dozu yaptırmalarına karar verdi. Dün sabah itibariyle de 3. dozlar vurulmaya başlandı. Peki 3. doz BioNTech neden gerekli, kim ne zaman yaptıracak, öncelikli gruplar kimler olacak? Bilim Kurulu üyeleri cevapladı...

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.