Pfizer Haberleri
SON DAKİKA

Pfizer Haberleri

Pfizer'ın CEO'su yeni aşı için tarih verdi! 

ABD’li ilaç şirketi Pfizer’ın CEO’su Dr. Albert Bourla, Kovid-19’un uzun yıllar daha varlığını sürdüreceğini ancak şu anki Omicron varyantı dalgasının bu denli kısıtlamaya gidilen son dalga olabileceği yorumunu yaptı.Bourla yeni aşı için de tarih verdi.

Artık iki doz aşı yetersiz! Omicron aşısı geliyor

Koronavirüs salgını varyantlarla tehlike saçmaya devam ederken Pfizer artık iki aşının yetersiz olduğunu söyledi. ABD'li Pfizer ile Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in Almanya'da kurduğu BioNTech, Omicron varyantına karşı bir aşı için kolları sıvadı.

Uğur Şahin'den rahatlatan açıklama! 

ALMANYA'da Covid-19 aşısını bularak tüm dünyayı rahatlatan BioNTech kurucusu Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den dünyayı kasıp kavuran Omicron varyantıyla ilgili rahatlatan açıklama geldi. Uğur Şahin, "Omicron varyantı nedeniyle herhangi bir korku duymaya, paniğe gerek yok. Aşının bu varyanta karşı daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz" dedi.

Pfizer, koronavirüs ilacının kullanım onayı için FDA'ya başvurdu

Pfizer, koronaya karşı geliştirdiği, yüzde 89 etkili olduğunu açıkladığı, ağızdan alınan ilacın orta ve yüksek riskli hastalarda kullanılması için FDA'ya başvuruda bulundu.

Türkiye'de Biontech aşıları kime yapılacak?

TÜRKİYE'de 10 milyonu aşkın kişi Çin'den getirilen Coronavac aşısıyla aşılanıyor. Almanya'dan gelecek 5 milyon doz Pfizer-BioNTech aşısının kimlere yapılacağı merak konusuydu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Akın, Türk bilim insanları Uğur Şahin-Özlem Türeci çiftinin bulduğu Alman aşısının kimlere yapılacağını açıkladı.

Aşının tek dozu yetiyor!

İNGİLTERE’de yapılan bir araştırma Oxford/AstraZeneca ya da BioNTech/Pfizer aşılarının bir dozunun dahi 80 yaş üstü insanlarda, ağır hastalık ve ölüm riskini yüzde 80 oranında azalttığını ortaya koydu.

Pfizer/BioNTech’in aşısının adı açıklandı

Türk doktor Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'nin önderliğinde BioNTech ile Pfizer'in geliştirdiği aşının adı Comirnaty olarak açıklandı.

Pfizer aşısı bu hafta piyasaya sürülecek!

İngiltere, bu hafta Pfizer/BioNTech COVID-19 aşısını piyasaya sürecek ilk ülke olmaya hazırlanıyor.

Gururumuz oldular!

Almanya'da Pfizer ortaklığında geliştirdikleri yeni tip Corona virüs (Covid-19) aşısıyla adlarını duyuran BioNTech'in kurucuları arasında yer alan Türk göçmenlerin çocukları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, ABD basınında isimlerinden söz ettirmeye devam ediyor.

Türk profesörün geliştirdiği aşıya onay!

İngiltere'de Türk profesör Uğur Şahin'in corona virüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech aşısının kullanımını resmi olarak onaylandı.

Moderna ve Pfizer’in aşıları incelendi yan etkileri açıklandı

Amerikan Tabipler Birliği’nden uzmanlar, Moderna ve Pfizer’ın geliştirdiği corona virüs (Covid-19) aşılarının yan etkilerini açıkladı. Yan etkiler arasında ilk dozda aşının yapıldığı bölgede acı olduğu ifade edilirken; ikinci dozda bazı gönüllülerde, eklem, kas ve baş ağrıları saptandı.

Pfizer'in ürettiği koronavirüs aşısı için net tarih belli oldu

ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Amerikan ilaç devi Pfizer'in ürettiği koronavirüs aşısının dağıtımına 10 Aralık'tan hemen sonra başlanabileceğini duyurdu.

Koronavirüs aşısında tarih belli oldu!

Pfizer ve Biontech'in, Covid-19'a karşı geliştirdiği ve yüzde 95 etkili olduğunu açıkladığı aşıyla ilgili tarih belli oldu. Onay sonrası ilk aşıların 13 Aralık'ta başlayacağı duyuruldu.

Pfizer, Covid-19 aşısını -70 derecede kuru buzla paketleyip dağıtacak

Koronavirüs (Covid-19) aşısı üretme çalışmaları bir yarış hâlini alırken, aşının üretilip dağıtımı için gerekli olan ısı koşulları ikinci bir yarışın habercisi oldu. Eksi 70 derecede taşınması ve saklanması gereken Pfizer-BioNTech aşısı için gerekli soğukluk, dünyada sadece kutuplarda bulunuyor.

Koronavirüsü bitirecek Pfizer/BioNTech aşısının fiyatı belli oldu

Avrupa Birliği'nin Pfizer/BioNTech ile anlaşması kapsamında, 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro ödeyeceği açıklandı.