Omicron Haberleri
SON DAKİKA

Omicron Haberleri

Uğur Şahin kötü haberi verdi! 

Koronavirüs ile mücadelede onaylanan ilk aşıyı geliştiren BioNTech’in CEO’su Türk bilim insanı Prof. Uğur Şahin, Omicron varyantı için geliştirilecek aşının birkaç hafta ertelendiğini söyledi.

Polat: Artış ciddi boyutlara ulaşmıştır

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, pandeminin Elazığ’da yeniden tırmanışa geçtiğini belirterek, vatandaşların bir an önce rehavet ortamından uzaklaşarak, aşı olmalarını maske, mesafe ve hijyenden oluşan tedbirlere ciddiyetle uymaları çağrısında bulundu. 

Omicron salgını bitirebilecek mutasyon mu? 

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Uğur Gönüllü, "Aşılanmamış ya da bütün dozlarını tamamlamamış, 50 yaşın üzerindeki bireylerde, aşılı kişilere göre Omicron nedeniyle hastaneye yatış sıklığı 45 kez daha fazla, 60 yaşın üzerinde bu oran 49 misline çıkıyor." uyarısında bulundu. Omicron'un çok masum olmadığını söyleyen Gönüllü, "Omicron, çok daha kötü seyreden yeni bir varyant oluşumuna da neden olabilir." dedi.

Kabine bugün toplanıyor!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Gündem artan Omicron vakaları. Yüz yüze eğitime Cuma günü verilecek 15 günlük yarıyıl tatilinin, Nisan'daki ara tatil ile birleştirilmesi gündemde. Kabine'de fahiş fiyatlara karşı alınan ve alınması gereken tedbirler de görüşülecek

Pfizer'ın CEO'su yeni aşı için tarih verdi! 

ABD’li ilaç şirketi Pfizer’ın CEO’su Dr. Albert Bourla, Kovid-19’un uzun yıllar daha varlığını sürdüreceğini ancak şu anki Omicron varyantı dalgasının bu denli kısıtlamaya gidilen son dalga olabileceği yorumunu yaptı.Bourla yeni aşı için de tarih verdi.

Artık iki doz aşı yetersiz! Omicron aşısı geliyor

Koronavirüs salgını varyantlarla tehlike saçmaya devam ederken Pfizer artık iki aşının yetersiz olduğunu söyledi. ABD'li Pfizer ile Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in Almanya'da kurduğu BioNTech, Omicron varyantına karşı bir aşı için kolları sıvadı.

Hemşehrimiz İlhan kritik süreyi açıkladı!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan Omicron'da kuluçka süresinin daha kısa olduğunu açıkladı.

Omicron için Türkiye'yi uyardı!

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın kız kardeşi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nuriye Ortaylı Türkiye'de de patlama yaratan Omicron vakaları için uyararak evden çalışma ve şubata kadar kimseyle görüşmeme tavsiyelerinde bulundu.

TURKOVAC, Omicron'a karşı ne kadar etkili?

Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, TURKOVAC aşısının yeni tip corona virüsün, Omicron varyantına karşı da koruyuculuk sağladığını söyledi.

Bilim Kurulu toplanıyor, yüz yüze eğitime ara verilir mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak. Omicron varyantıyla birlikte hızlı artışlar görülmeye başlanmıştı.

Prof. Dr. Tevfik Özlü'den Omicron için flaş sözler

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Eğer iki doz aşı yapılmışsa, aradan 3 ay geçmişse mutlaka 3'üncü dozları yaptırmak lazım. Çünkü yapılan çalışmalar ‘Omicron’un iki doz aşıya rağmen aşıdan çok etkilenmediğini gösteriyor" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Kara'dan 'Omicron' açıklaması!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Omicron varyantının hücreye girmesinin daha kolay olabildiğini ancak Güney Afrika'dan gelen verilere göre hastalığın çok ağır seyretmediğini söyledi. Kara, hastalığın ateş, boğaz ağrısı, kas ve halsizlik yaptığını belirttiğini söyledi.

Omicron'da yeni belirti açıklandı

Koronavirüsün yeni varyantı Omicron ile ilgili yeni bir bilgi daha verildi. Omicron varyantının yeni belirtisi adeta soğuk bir şey içmiş hassasiyeti oluşturan boğazda kaşıntı hissi!

Uğur Şahin'den rahatlatan açıklama! 

ALMANYA'da Covid-19 aşısını bularak tüm dünyayı rahatlatan BioNTech kurucusu Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den dünyayı kasıp kavuran Omicron varyantıyla ilgili rahatlatan açıklama geldi. Uğur Şahin, "Omicron varyantı nedeniyle herhangi bir korku duymaya, paniğe gerek yok. Aşının bu varyanta karşı daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz" dedi.

İşte ‘Omikron’dan ilk gözlemler

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Melih Us, Omikron tüm dünyada endişeye neden olan COVID-19’un Omikron varyantı için ilk gözlemlerini açıkladı.

Moderna açıkladı, Omicron aşısı geliyor!

Moderna Yetkilisi Paul Burton, yeniden formüle edilmiş bir aşının yeni yılın başlarında hazır olabileceğini söyledi

Mehmet Ceyhan'dan yeni kısıtlama çağrısı!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,  Omicron varyantıyla ilgili twitter'dan uyardı, yeni kısıtlamalar getirilmesi gerektiğini söyledi.