Nureddin Nebati Haberleri
SON DAKİKA

Nureddin Nebati Haberleri

EYT'liler ne zaman emekli olacak? 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili araştırmalar hız kesmiyor. EYT'liler hakkında çalışmalar sürüyor. Günden güne merak konusu olan sorular ise vatandaşların gündeminde yer alıyor. EYT son dakika haberleri gelişmeleri neler? EYT'liler ne zaman emekli olacak, ilk maaş ne zaman yatacak? EYT maaşı ne kadar olacak, şartları nedir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT Destek Paketi ile ilgili önemli detayları açıkladı. İşte konuya ilişkin son güncel durum... 

Bakan Nebati: Güçlü Türkiye'nin inşası için çalışıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sağlam ve ihtiyatlı kamu maliyesi politikalarıyla, güçlü Türkiye'nin inşası için orta ve uzun vadeli bir perspektif anlayışıyla çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.

Bakan Nebati resmen duyurdu çalışmalar başladı! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EYT ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kıdem tazminatı yüküne ilişkin uygun finansman koşulları için KGF paketi konusunda hazırlıkların başlatıldığını söyledi.

Bakan Nebati'den kritik kredi açıklaması! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye Ekonomi Modeli'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Esnafa kredi desteği yolda! 

Yapılacak Kabine toplantısının öncesinde esnaflar için yeni bir destek paketinin yolda olduğu haberi geldi. Esnaflar için kredi üst limiti 500 bin liraya çıkarılacak. Halkbank aracılığıyla verilecek kredide faiz oranı yüzde 7,5'e düşecek. Paketin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından açıklaması bekleniyor. 

TMO uygun fiyatlı arpa ve mısır satışına tekrar başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısında, et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılmasını teminen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlatılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den flaş enflasyon mesajı

Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı değerlendirmede enerji ve tarım ürünleri olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki yüksek artışların enflasyon üzerinde etkili olduğunu bildirdi.

Milyonlar Temmuz ayına odaklandı 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonların merakla beklediği emekli ve memur zammına ilişkin oran verdi. Temmuzda her iki gruba da yüzde 40 oranında zam öngördüklerini söyleyen Bakan Nebati, "2022 yılı memur emeklilerimizin aylıklarında kümülatif artış yüzde 83'e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin kümülatif artışı yüzde 76'ya ulaşacaktır" dedi. 

Tayyar'dan hükümete eleştiri! 

Türkiye dün akşam ekonomideki 6 yeni düzenleme ile tanıştı. Ancak o düzenlemelerin ne olduğuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dahil hiçbir ekonomi kurmayı çıkıp açıklama yapmadı. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, 'üzgünüm' deyip topa tuttu.

Konutlarda ısı yalıtım kredi paketinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü kabine toplantısının ardından açıkladığı "Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi"nin detayları belli oldu.

Ek göstergede 3 alternatif

Bakan Nebati Mısır'a gidiyor! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin son dakika açıklamasına göre Mısır'a gideceği öğrenildi. Türkiye'nin darbeden sonra ilişkilerinin bozulduğu Mısır'a 9 yılın ardından bomba ziyaret.

Nureddin Nebati görevden mi alınacak?

Gazeteci Erdal Sağlam, Ankara kulislerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağının ve yerine eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geleceğinin konuşulduğunu söyledi.

Enflasyonla mücadele timi geliyor 

Üretim ve ihracatı artırarak enflasyonda kalıcı düşüş sağlamayı hedeflediklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fahiş fiyat uygulayanlar için Enflasyonla Mücadele Timi kurulacağını açıkladı

Gözler Cumartesi gününe çevrildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, fiyat artışlarına karşı tedbirler, yastık altı altınların finansal sisteme entegrasyonu ve KGF desteğini içeren paketi cumartesi günü açıklayacak.

Bakan duyurdu o süre uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son günlerdeki olumsuz hava koşullarından dolayı katma değer vergisi (KDV), damga vergisi ile muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 31 Ocak gün sonuna kadar uzattıklarını bildirdi.

Dolar birden fırladı ve 13 lirayı aştı! 

Doların yine ateşi çıktı ve 13 liranın üzerine çıktı. Euro/TL 15'in üzerine çıktı. Merkez Bankası müdahaleleri ve kur korumalı mevduat düzenlemesiyle 10,27'ye kadar gerileyen kurda hafta başından bu yana yükseliş var.

Bakan Nebati 20 Aralık gecesini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dövizdeki büyük dalgalanmanın son bulduğu 20 Aralık gecesi için konuştu. Bakan Nebati, 20 Aralık'ın milat olduğunu söyleyerek proje bazlı yeni kredi sisteminin uygulanacağını açıkladı.

Başkan Arslan, iş dünyasının sorunları gündeme taşındı 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, ETSO’nun çok sayıda beklentisini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yapılan toplantıda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından dile getirildiğini ifade etti. 

Hazine ve Maliye Bakanı değişti! 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden affını talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen talebin ardından Elvan'ın yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.