Millet Ittifakı Haberleri
SON DAKİKA

Millet Ittifakı Haberleri

İşte deprem bölgesinde ikinci tur sonuçları! 

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki 11 ilde, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 8 ilde oylarını artırdı.

Millet İttifakı ortaklarından açıklama 

Millet İttifakı’nın ortağı olan siyasi partilerin il temsilcileri ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde adayları Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istediler. 

Yanılmaz: Zillet İttifakı’nın vatandaşa umut olacak hiçbir projesi yok

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, Millet İttifakı’nın vatandaşlara umut olacak hiçbir projesinin olmadığını belirterek; “AK Parti ile eser ve hizmet siyasetinde yarışmak yerine, abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar.” dedi. 

Ak Parti Milletvekili Adayı Öz: 14 Mayıs seçimi kader seçimi olacak

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye için bir kader seçimi olduğunu vurgulayarak, “Bir tarafta 21 yıldır bu ülkeye çok büyük hizmetler eden AK Parti, diğer tarafta sırtını PKK’ya dayayan, sırtını Kandil’e dayayan Millet İttifakıyla karşı karşıyayız. Elazığ’ımız 21 yıldır olduğu gibi bu seçimlerde de Doğru Adam ve Doğru Adımlarla yola devam diyecektir.” dedi.

Prof. Dr. Keleş: 14 Mayıs seçimleri Türkiye’nin beka seçimi olacak

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye’nin beka seçimi olacağını vurgulayarak, “Şu anda Millet İttifakı denilen ittifakın arkasında kimler var hepsini görüyoruz. Biz Cumhur ittifakı olarak Cumhurbaşkanımızın yanında, ona güç vermek için, destek olmak için her zaman bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, Türkiye olacağız. İnşallah 14 Mayıs’ta zafer bizim olacaktır.” dedi. 

Keleş: Millet İttifakı milleti kandırmaya çalışıyor

AK Parti Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, Millet ittifakını sert bir dille eleştirerek, “Kurulan masanın altındakileri de üstündekileri de yanındakileri de biz çok net görüyoruz ve biliyoruz. Bu süreçte yaşanan bir HDP gerçeği var. HDP’li Sırrı Sakık çıkıp şunları çok rahat söyleyebiliyor, “Neler paylaştığımızı, bize neler vaat ettiğinizi çıkın millete söyleyin” diyor. Ama bu taraftaki insanlar bunu çıkıp söyleme gereğini duymadan insanları kandırmaya çalışıyorlar.” dedi.

Akşener'den Sönmez'e destek! FETÖ iddialarına son noktayı koydu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında siyaset gündemine dair soruları yanıtladı. Millet İttifakı ve İYİ Parti'nin adayları üzerine bir değerlendirme yapan Akşener, program sunucusunun İYİ Parti Elazığ 1.Sıra adayı İrfan Sönmez ile ilgili sorduğu bir soru üzerine açıklama yaptı. Akşener, Sönmez'e isnat edilen FETÖ davası  ile ilgili olarak ;''Benim hakkımda dava açıldı. Havada duruyor. Benim ifadem bile alınmadı. Ben sanık mıyım? Tanık mıyım? Ben bile bilmiyorum. Bu tarz asılsız suçlamalar İstanbul İl Başkanımız için de söylendi. FETÖ suçlaması çok ağır bir suçlama.'' dedi.

Gürsel Erol’a Elazığ örgütünden güçlü destek 

Milletvekili olarak seçildiği günden bugüne şehrin menfaatlerini ön planda tutan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol’a Elazığ örgütünden tam destek geldi.

Milletvekili Erol: Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcılarını karşıladı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Malatya’da gerçekleştirdiği programlara eşlik ederek, Genel Başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanlarını karşıladı.

MHP'ye bakanlık gündemde!

2023 seçimleri öncesi partilerin ittifak çalışmaları tam gaz sürüyor. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı cephesinde konuşulanları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu Elazığ’a gelecek

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde Elazığ’a gelecek. 24 Ocak 2020 depremi sonrasında CHP’li Büyükşehir Belediyelerinin Elazığ’a kazandıracağı okulların temelleri bir bir atılıyor. 

Milletvekili Gürsel Erol: 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13’üncü Cumhurbaşkanı olacağını belirterek, ülke ve Elazığ adına hayırlı olmasını diledi.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu

Aylardır devam eden pazarlıklar son buldu. Altılı masa çevresinde toplanan Millet İttifakı liderleri, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etti.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti'de! 

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının açıklanmasına saatler kala Ankara fena karıştı. Masayı terk eden Meral Akşener'e, "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olsun" teklifi yapıldı. Akşener'in cevabı beklenirken Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'ne gitti. Yavaş ve İmamoğlu çıkıştı ne dedi?.. Ankara'da son dakika gelişmeler...

Destici'den, Meral Akşener yorumu

Seçime sadece aylar kalan 6'lı masadan kalkan İyi Parti Lideri Meral Akşener siyaset gündemini de fena karıştırdı. Akşener'e bir yorum da BBP lideri Mustafa Destici'den geldi.

Partililer Genel Merkez önüne çağrıldı!

Meral Akşener'in ayrıldığı Millet İttifakı bugün CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamaya hazırlanıyor. Saadet Partisi'ndeki toplantının ardından kapıda adaylığının açıklanması beklenen Kılıçdaroğlu için CHP Genel Merkezi'nde de hummalı bir çalışma başladı. Partililer kısa mesajla Genel Merkez önüne çağrıldı.

Kılıçdaroğlu bugün adaylığını açıklayacak! 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Altılı Masa'yı terk etmesinin ardından 5'li Masa haline gelen Millet İttifakı ortakları bugün Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar toplanıyor. 5'li Masa toplantısının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi'nin önünde Cumhurbaşkanı adaylığını açıklaması bekleniyor.

Milletvekili Erol: Elazığ’a Bakanlık İstiyorsanız Millet İttifakına Oy Verin 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 15 Şubat’tan sonra il teşkilatının şehrin dört bir tarafında seçim çalışmalarına başlayacağını ifade etti. Türkiye’de seçime hazır olan tek ilin Elazığ olduğuna dikkat çeken Milletvekili Erol, propaganda materyallerinin de hazır olduğunu belirtti.

Milletvekili Erol: 2023’te Millet İttifakı’nın iktidarıyla insanımız refaha kavuşacak

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yeni yıl mesajı yayımladı. Milletvekili Erol, yeni yılın sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek mesajında şu görüşlere yer verdi:

14 ayrı şirketin 14 anketinden ortak sonuç! 

Ağustos ayında yayımlanan öneylem, Area, Avrasya, Alf, Orc, MetroPOLL, Optimar, Asal, Piar, Bulgu, Ar-g, Aksoy, Orthus, Areda Survey'in anketlerinin sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki fark 4 puana kadar düştü.

Parti mi aday mı?

Kasım ayında baskın bir seçim olmasa bile Haziran 2023’te yapılacak seçimler için tüm partilerde ciddi bir hareketlilik var. 

Ercan ‘Yeni seçim kanunu cumhur ittifakının sonu olacak’

İş insanı ve İYİ Parti Milletvekili aday adayı Yüksel Ercan, AK Parti ve ortağı tarafından meclise getirilen yeni seçim sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Son seçim anketinde Cumhur İttifakı sürprizi! 

Asal Araştırma, mart ayının seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra ilk sırada yer alan AK Parti'nin oy oranı yüzde 34.5, CHP'nin yüzde 26.1, İYİ Parti'nin yüzde 12.2 oldu. Bu partileri yüzde 10.4'le HDP takip ederken MHP ise yüzde 8.6 oy topladı. Böylece Cumhur İttifakı'nın oy oranı toplamda yüzde 43.1 olurken Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 38.4'e düştü. Aynı şirketin şubat ayındaki anketinde Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 41.0 olmuştu.

İşte Millet İttifakı'nın adayı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener'in son görüşmede Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmaya vardıkları iddia edildi. Anlaşmaya göre, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı, Meral Akşener fiili başbakanlık görevini yerine getirmek üzere birinci cumhurbaşkanı yardımcısı olacak.

ORC'den yılın son anketi! 

2018 seçim sonuçlarını en doğru tahin eden anket şirketi ORC'dan bomba bir anket daha. ORC, 2021 yılının son anketinin sonuçlarını açıkladı. Buna göre AK Parti ve MHP'nin oyları yüzde 40'ın altında kalıyor. İşte ORC'nin 24-27 Aralık tarihleri arasında 41 ilde 3 bin 675 kişiyle yüz yüze yaptığı anketin sonuçları.

Millet İttifakı'na 2 parti daha katılıyor!

Gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı bir televizyon programında Millet İttifakı'na Gelecek ve DEVA partilerinin ocak ayında resmen katılacağını ve ittifakın isminin de değişeceğini öne sürdü.

Son seçimi en doğru bilen ORC'den bomba anket! 

2018 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını en doğru tahmin eden şirketlerin başında gelen ORC'nin Aralık ayı anketinden sürpriz sonuçlar çıktı. ORC Araştırma’nın son anketine göre, "bu pazar seçim olsa" Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı geride bırakıyor. AK Parti'nin oy oranı ise bomba...

Millet İttifakı'ndan bomba plan

Cumhurbaşkanının sembolik yardımcısının başbakan gibi görev yapacağı Millet İttifakı'nın planıyla ilgili yazı kaleme alan Ahmet Hakan, "Bu plan bir karmaşa ve kaos planı edasındadır." dedi.

Babacan ve Davutoğu da Millet İttifakı'na katılıyor!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş başa görüşmesinden “güçlü Millet İttifakı” vurgusu çıktı. Son kulis bilgisine göre, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi de Millet İttifakı içinde yer almak için harekete geçti...

Bomba kulis! İmamoğlu İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı mı olacak?

MİLLET İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışması sürerken, CHP ve İYİ Parti liderlerinden üst üste gelen açıklamalar CHP ile İYİ Parti'nin farklı adaylar çıkarması olasılığını güçlendiriyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Millet İttifakı birden çok aday çıkarabilir" sözleri Ekrem İmamoğlu ile ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi.