Merkez Bankası Haberleri
SON DAKİKA

Merkez Bankası Haberleri

Ocak ayında konut fiyatı artışında Elazığ ilk 20’de!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan ocak ayı konut fiyat artışı verilerine göre Elâzığ, yüzde 93 artış oranıyla ilk 20 il içerisinde yer aldı

Merkez Bankası faiz kararı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini 500 baz puan artırarak faizleri yüzde 35'e çıkardı. Faizin artmasıyla birlikte kredi kartı ve avans hesap borcu olanların borçları da arttı.

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! 

TCMB, bankalara uygulama talimatı göndererek TL'yi cazip kılacak yeni, güçlü kararlar aldı. Buna göre, Kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması sona erdi, TL'ye geçiş ve yenileme oranları belirleyici olacak.

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadelede kredi kartlarıyla harcamaya fren getirebileceğinin sinyalleri verilmişti. Mehmet Şimşek’in bu açıklamaları ardından kredi kartıyla taksitli alışverişlere önlem getirilmesi beklentisi oluştu. BDDK verilerine göre kredi kartı borçlarının yarısı taksitli harcama olarak yapıldı. Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı ile de kredi kartı faiz oranlarının yeniden değişmesi an meselesi…

Dolar 25 lirayı da aştı! 

Merkez Bankası'nın dün 27 ay sonra yaptığı faiz artışı sonrası dolar ve euro adeta çıldırdı. Faiz artışını yeterli görmeyen döviz kurları dakika dakika rekor üstüne rekor kırdı. Dolar yeni güne tarihi bir rekor daha kırarak başladı. Dolar tarihte ilk kez 25 lirayı aştı. Vatandaş "Dolar kaç TL oldu" diye ekranlardan gözünü ayıramaz hale geldi.

Gram altın rekor kırdı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 27 ay sonra bir ilke imza attı. Gram altın TCMB'nin faizi yüzde 8,5'den yüzde 15'e çıkarması sonrası Dolar/TL kurunun 24 üzerine çıkmasıyla 1500 TL seviyesine ulaştı.

Merkez Bankası faiz kararını verdi! 

Merkez Bankası yeni Başkan Hafize Gaye Erkan'lı ilk PPK toplantısında politika faizini 27 ay sonra yükseltti. Yüzde 8.5 olan politika faizi yüzde 15'e yükseltildi. Merkez Bankası, önümüzdeki aylarda da faizin artırılacağının sinyalini verdi.

Hemşehrimiz Erkan, Merkez Bankası Başkanlığına atandı 

Elazığlı bir ailenin çocuğu olan Hafize Gaye Erkan Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Merkez Bankası Başkanlığına atandı. 

Mehmet Şimşek kabinede olacak mı? 

Abdulkadir Selvi, Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez Bankası yönetimi ve faiz politikası hakkında güvence aldığını ve ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul ettiğini yazdı. 

Bağış yapılan para transferlerinden ücret alınmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması yönünde bankalara talimat gönderildiğini duyurdu.

Merkez Bankası faiz kararını verdi! 

Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı PPK toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini 150 baz puan indirdi. Böylece faiz yüzde 10.5'e indi... Merkez'in son üç aydaki faiz indirimi 3,5 puanı buldu.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan flaş açıklama! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın 3. enflasyon raporunu açıklıyor. Kavcıoğlu "Türkiye ekonomisi 2004 yılından bu yana ilk defa ve üst üste cari fazla vermiştir" dedi. Kavcıoğlu yıl sonu enflasyon tahminini yükselterek yüzde 60,4 olarak duyurdui

Gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamda 

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı merakla beklenirken tüm gözler 6 aylık enflasyon verilerine çevrildi. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki ilk 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 40.75 olarak açıklandı. Eğer bu tahmin tutarsa SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 40.75, memurların ve memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 40.25 zam yapılacak. 

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği mayıs ayı faiz kararını bugün saat 14.00'te açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faizi yüzde 14'te sabit bıraktı. 

Merkez Bankası rezervleri geriledi 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam rezervleri 22 Nisan haftasında 3 milyar 381 milyon dolar azalarak 108 milyar 916 milyon dolara geriledi. 

Merkez Bankası rezervleri 110,3 milyar dolar oldu 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 4 Mart haftasında 2 milyar 883 milyon dolar azalarak 110 milyar 261 milyon dolara geriledi. 

Merkez Bankası anketinde enflasyon ve dolar tahmini!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın düzenlediği ankette katılımcılar geçen anket dönemine göre enflasyon tahminlerini yükseltti. 2022 yılı enflasyon yükselişi devam edecek.

Türkiye’nin 1 yıl içinde ödemesi gereken dış borcu açıklandı! 

Merkez Bankası 2021 yılının Kasım ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde kısa vadeli dış borç stoku %8,6 oranında artışla 124,1 milyar dolar oldu. Bu rakama uzun vadeli olup da vadesine 1 yıl veya daha az kalmış 43,4 milyar dolarlık dış borç da eklenince, önümüzdeki bir yıl içinde ödenmesi gereken dış borçların toplamı 167,5 milyar dolar oldu. 

Dolar birden fırladı ve 13 lirayı aştı! 

Doların yine ateşi çıktı ve 13 liranın üzerine çıktı. Euro/TL 15'in üzerine çıktı. Merkez Bankası müdahaleleri ve kur korumalı mevduat düzenlemesiyle 10,27'ye kadar gerileyen kurda hafta başından bu yana yükseliş var.

Merkez Bankası 2022 Para ve Kur Politikası'nı açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022 yılına ilişkin Para ve Kur Politikası metnini yayımladı. 2022 yılının yol haritasını çizen para ve kur politikası belli oldu. Merkez Bankası enflasyon için yüzde 5 hedefi koyarken döviz kuru için dalgalı kur rejimine dikkat çekerek rakam vermedi.

Merkez Bankası ikinci gün dolar kurunu açıkladı! 

Merkez Bankası, kur korumalı TL mevduat için baz alınacak kur rakamlarını duyurdu. Açıklamada, Dolar kurunun seviyesi 11,6399 TL ve Euro kurunun seviyesi ise 13,1862 TL olduğu açıklandı.

Merkez Bankası 1 Aralık'taki müdahalenin miktarını açıkladı

Merkez Bankası'nın 1 Aralık tarihinde piyasaya yaptığı müdahalede 844 milyon dolar satıldığı açıklandı.

Merkez Bankası'ndan döviz duyurusu! 

Merkez Bankası, döviz hesaplarının TL vadeli hesaplara dönüşmesiyle ilgili merak edilen şartları madde madde açıkladı.

Merkez Bankası'ndan dövize beşinci kez müdahale! 

Gün içinde tarihi zirve 17 liraya çıkan dolar kuru sonrası Merkez Bankası beşinci kez döviz satmaya başladı.

Dolar 17 liraya yürüyor! 

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı sonrası 15.74 lirayı gören dolar bu sabah yeniden yükselmeye başladı ve 16 lirayı aştı. Saat 12:30 itibariyle dolar 16.45 liranın üzerine çıkarken, euro da 18.64 lirayı aştı. Gram altın ise 943 lira.

Merkez Bankası'ndan dolara 2 haftada 4. kez müdahale geldi

Doların 14 lirayı aşması sonrası Merkez'den flaş hamle geldi. Merkez Bankası piyasaya bir kez daha döviz satış yönünde müdahale etti. 13:05 itibariyle dolarda beklenen düşüş sağlanamadı.

Dolar çıldırdı 14 lirayı geçti! 

Dolar sabahın ilk dakikalarında yeni bir rekor daha kırarak 14 lirayı geride bıraktı. Euro ise 16 lirayı geçti. Merkez Bankası'nın geçen hafta yaptığı 3 doğrudan müdahale de engel olamadı. Yeni bir müdahale gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Başkan Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı! 

Merkez Bankası inansal İstikrar Raporu'nu açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu enflasyona dikkat çekerek "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir." dedi.

Merkez Bankası faiz kararını verdi! 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını verdi. Merkez Bankası politika faizini yüzde 16'dan yüzde 15'e indirdi. Ekonomistler 100 puanlık indirim beklerken, 200 puan indirim bekleyen de var. Doların gözü PPK'nın vereceği karara çevrildi...

Gram altın 650 TL'yi gördü çeyrek bin TL'yi geçti! 

Gram altın, dolar/TL’deki yükselişin faiz kararı öncesinde devam etmesiyle 650 TL’nin üzerini gördü. Gram altın, Kasım başından beri 100 TL’ye yakın artış kaydederek 550 TL’den 650 TL’ye tırmandı. Çeyrek altın da 1000 TL'nin üzerinden alıcı buluyor.