Malatya Haberleri
SON DAKİKA

Malatya Haberleri

Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonunda iftar sofrası kurulacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ’da Kültür Park Mamurat'ül Aziz salonunda iftar sofrası kurulacak. Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı,"Ramazan ayı boyunca iftar sofralarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız" dedi.

Elazığ'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Elazığ'da hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi...

Jeofizik Mühendisi Ramazan Bulut hayatın kaybetti 

İl Özel İdaresi’nde Çalışan Mühendisler, Malatya’dan görevden dönerken, kullandıkları araç, Elazığ – Malatya Karayolu’nun 45’inci kilometresinde kontrolden çıkarak, bariyerlere saplandı. Kazada mühendislerden Ramazan Bulut hayatını kaybetti, Ergün Atabay ise yaralandı. 

Malatya’da 4.4 büyüklüğünde deprem 

Merkez üssü Malatya Pütürge’de AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi. 

Heylanlılar Malatya’da bir araya geldi 

Malatya’da yaşayan Heylan aşiretine mensup vatandaşlar düzenlenen bir organizasyonla bir araya geldi. 

Malatya’da 4,3 büyüklüğünde deprem 

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Uçak seferlerinde kış tarifesine geçildi 

Türk Hava Yolları (THY) tarafından uçuş programında değişikliğe gidildi. Geçilen Kış tarifesinde Elazığ’da uçuş saatlerinde değişikliğe gidilmezken Malatya’da uçuş saatlerinin değişmesi tepkiye neden oldu. 

Başkan Kavaklı: Hükümetimize çağrıda bulunuyoruz 

HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Gazze'de yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla Malatya Kürecik'te bulunan NATO askeri üssünün kapatılması için Malatya'ya gitti. Başkan kavaklı yaptığı açıklamada “Hükümetimize çağrıda bulunuyoruz” dedi. 

Başkan Şerifoğulları; Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri İle Belediye Başkanlarını Harput’ta Ağırladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri ve Belediye Başkanlarını Harput’ta ağırladı.

Malatya’da 4.3 Büyüklüğünde Deprem 

Merkez üssü Malatya Yeşilyurt’ta AFAD verilerine göre 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi. 

Genel Başkan Erbakan’dan vefa ziyareti

Malatya’daki temaslarının ardından Elazığ’a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, YRP MKYK Üyesi Mehmet Gül’ü işyerinde ziyaret etti. 

Fırat Kalkınma Ajansı’ndan acentelere destek 

Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli’nin turizminin canlandırılması amacıyla başlattığı Fırat Turu programıyla seyahat acentelerine tur başına 36 bin lira destek sağlayacak. 

Erbakan, Yazıkonak’ta vatandaşlarla buluştu 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Malatya’dan Bingöl’e giderken Elazığ'da Yazıkonak Beldesinde bir mola vererek burada partilileri ve vatandaşlarla buluştu. 

Esnaf Odaları başkanlarına kooperatifçilik eğitimi verildi 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri birlikleri Merkez Birliği tarafından düzenlenen eğitim programında esnaf odası başkanlarına temel kooperatifçilik eğitimi verildi 

Hemşerimiz Badem görevine başladı 

2015 yılından itibaren Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevini yürüten ve şubat ayından itibaren Malatya Başsavcılığı görevini yerine getiren hemşehrimiz Mehmet Badem, HSK Yaz Kararnamesi ile atandığı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başladı. 

Elazığ Valiliği depremle alakalı açıklama yaptı! 

Malatya’da saat 08,35 sıralarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremlerin ardından Elazığ Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Olumsuz herhangi bir ihbar bulunmamaktadır” denildi. 

Malatya’dan Başkan Şerifoğulları’na adaylık teklifi geldi, Başkan Şerifoğulları anında cevap verdi; “Elazığ Bizim Sevdamız”

Elazığ’ın dört bir yanını yatırım projeleri ve hizmetlerle donatan ve şehri daha modern bir görünümüne kavuşturarak örnek bir kent haline getiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bu çalışmalarıyla ülke genelinde dikkat çekmeye devam ediyor. 

Elazığ’da hissedilen deprem oldu

Malatya’da 1 dakika ara ile 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den deprem açıklaması

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,3 büyüklüğündeki depremin artçı deprem sınıfında değerlendirilebileceğini belirterek, "Artçı depremlerin sıklığı ve büyüklüğü her ne kadar zaman içinde azalarak devam etse de bazen 6'ya varabilecek büyüklükte pik yapacak şekilde artçı depremlerin yaşanması olağandır." dedi.

Malatya Vefa Otobüsü Elazığ’a geliyor 

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından anlamlı bir etkinlik düzenlenerek “Zor Günlerimizde Yanımızda Olan Milletimize Minnettarız” sloganı ile 8 Ağustos Salı günü Malatya’dan Elazığ’a ‘Malatya Vefa Otobüsü’ gelecek. 

Kömürhan Köprüsü'nden 7,25 milyon araç geçti 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya ile Elazığ arasına yapılan Kömürhan Köprüsü'ndem bugüne kadar 7,25 milyon aracı ağırladığını duyurdu. 

Yanılmaz: Elazığ-Malatya arası hızlı tren projesi hayata geçiyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, Elazığ-Malatya arasına hızlı tren seferlerinin başlayacağını belirterek; “Sivas-Malatya, Malatya-Elazığ arası fizibilite çalışmaları yapılıyor. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde ön hazırlıklar bittikten sonra yapım projeleri de bitecek, ihale aşamasına gelinecek ve Elazığ inşallah hızlı trenle buluşacak.” dedi.

Öz: 21 yılda asırlık hizmetler yaptık

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, 2023 seçimleri kapsamında Malatya Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti. 

Sönmez, bayramı depremzedelerle birlikte karşıladı

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Av. İrfan Sönmez, bayramın birinci gününde Malatya'da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le birlikte depremzedelerle kahvaltıda buluştu.

Milletvekili Adayı Ercan, Genel Başkan Akşener’le Malatya’da

İyi Parti Elazığ Milletvekili Adayı Yüksel Ercan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Malatya’da depremzedelerle birlikte gerçekleştirdiği kahvaltı programına katıldı.

Yetimler Vakfı yardım çalışmalarını sürdürüyor 

Yetimler Vakfı Elazığ Şubesi Ramazan ayının son 10 gününde yetim ailelere ve Malatya’da depremzedelere yardım ulaştırmada çalışmalarını hızlandırdı. 

Depremzedeler onuruna iftar yemeği verildi

Kovancılar Müftülüğü ve TDV Kovancılar Şubesi Malatya'da Çadır Kenti Ziyaret Edip Depremzedelere İftar Verdi 

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır. 

Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor 

Umut Kervanı Vakfı Elazığ Şubesi, Elazığ’a yerleşen depremzede ailelere ve komşu şehir Malatya’da yardım faaliyetlerine, kadın ve erkek tüm gönüllüleri ile birlikte Ramazan Ayında da faaliyetlerine devam ediyor. 

Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Elazığ’ın ve çevre illerin hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meteoroloji Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, “Bölgemiz genelinde havanın parçalı çok bulutlu, Adıyaman çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren; Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde ise akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir” denildi.