Hazine Ve Maliye Bakanlığı Haberleri
SON DAKİKA

Hazine Ve Maliye Bakanlığı Haberleri

Keleş'ten, ekonomik istikrar ve kapsayıcı büyüme vurgusu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, TBMM’de görüşülmekte olan 2024 yılı merkezi bütçe görüşmeleri kapsamında hazine ve maliye bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri üzerine Türkiye'nin ekonomik geleceği ve "Türkiye Yüzyılı Vizyonu" çerçevesinde atılacak adımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Şimşek: Ülkem için göreve hazırım

28 Mayıs zaferinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi yönetimini emanet edeceği kadroyu belirlemeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüştü. Şimşek, Erdoğan'ın, "ekonominin başına geç" teklifini "Bu bir vatan görevi, ülkem için göreve hazırım" sözleri ile kabul etti. Şimşek'in yeni ekonomi yönetiminde görevi ne olacak? Hazine ve Maliye Bakanlığı için geçen isimler kimler?

Hayata Dönüş Kredisinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve "Hayata Dönüş Kredisi" adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin detayları şekillendi.

Elazığ’dan DASK'a kaç hasar ihbarı yapıldı? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini aşarken, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya ulaştı. Elazığ’dan DASK’a yapılan ihbar sayısı ile son verilere göre 11 bin 981 oldu. 

BDDK duyurdu, kredi kartları için yeni karar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin depremler nedeniyle attığı adımları paylaştı. Alınan kararlar doğrultusunda kredi kartları için taksitlendirme süreleri, limitler, temassız işlemlere düzenleme getirildi. Ortak ATM'lerden yapılacak işlemlerden ise ücret tahsil edilmeyeceği bildirildi.

Devlet memurlarının yemek ücretleri belli oldu

Memurlardan bu yıl 3,81-15,55 lira, sözleşmeli personelden 4,64-18,59 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığının Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milletvekili Tolga Ağar TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, 2023 Bütçe Görüşmeleri kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 2023 Bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulunda söz aldı. 

Bakan Nebati: Güçlü Türkiye'nin inşası için çalışıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sağlam ve ihtiyatlı kamu maliyesi politikalarıyla, güçlü Türkiye'nin inşası için orta ve uzun vadeli bir perspektif anlayışıyla çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.

Suudi Arabistan'dan 20 milyar dolar geliyor!

SUUDİ Arabistan'dan 20 milyar dolar geliyor!. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan üst düzey bir kaynak, Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 20 milyar dolarlık para girişi için teknik görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iş ve yatırım ortamından istihdam artışına, ticari kredilerden tasarrufların değerlendirilmesine, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) vergi düzenlemelerine kadar Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında atılan bazı adımları anımsattı.

Hayrettin Karaman fetvayı verdi! GES faizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen ilahiyatçı Hayrettin Karaman, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi açıklamasını yorumladı. Karaman, "GES’ler de mevcut şekli ve yapısıyla devletin faizle borçlanmasından ibarettir" görüşünü savundu. 

Bakan duyurdu o süre uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son günlerdeki olumsuz hava koşullarından dolayı katma değer vergisi (KDV), damga vergisi ile muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 31 Ocak gün sonuna kadar uzattıklarını bildirdi.

Çok sayıda kamu kurumuna 564 personel alınacak 

Resmi Gazete'de yayımlanan kamu personeli alım ilanlarıyla çeşitli branşlarda toplam 564 kişinin istihdam edileceği duyuruldu.  İşe alımlar Hazine ve Maliye Bakanlığı, Danıştay, Devlet Su İşleri, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı gibi kurumlara yapılacak. 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş atandı.

Otomobil sahiplerine müjde! MTV'de indirim hazırlığı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 2022 yılı kapsamında yeniden değerleme oranının yüzde 36 olarak belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce de yaptığı gibi Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) oranı bu yılda da aşağı indirebileceği, bu yönde bir hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı değişti! 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden affını talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen talebin ardından Elvan'ın yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Atama kararları Resmi Gazete'de

Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı.​​​​​​

Hazine ve Maliye Bakanlığından istihdam için 5 yeni destek

Pandemi döneminde 9 milyon 546 bin işsize yaklaşık 55 milyar TL tutarında destek veren hükumet, normalleşmeye geçilmesiyle de yeni istihdam oluşturmak için 5 yeni düzenlemeye gidiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Nefes Kredi Paketi'nde detaylar belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Nefes Kredi Paketi'ne ilişkin detayları açıkladı. Paket, 1 Haziran itibarıyla devreye girecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gıda fiyatları açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gıda Komitesi'nde gıda fiyat gelişmeleri, salgının gıda fiyatlarına etkisi, emtia fiyatları, 2021 beklentilerinin ele alındığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı! Vergi sisteminde büyük değişiklik

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi sisteminde "vatandaş odaklı" global revizyon için düğmeye bastı. 2021 programına göre vergi sisteminde adaletin güçlendirilmesi, tabanın genişletilmesi ve hasılanın artırılmasını sağlayacak şekilde revizyonlar yapılacak.