Hak Sahipleri Haberleri
SON DAKİKA

Hak Sahipleri Haberleri

Milletvekili Erol, mağdur hak sahiplerini yalnız bırakmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hak sahipliği ek başvuru süresinin son saatlerinde vatandaşların yoğunluk oluşturduğu Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezine gece saatlerinde giderek hem sürenin uzamasını sağladı hem de vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyerek Meclis gündemine taşıma sözü verdi.

Sivrice ve Karakoçan konutlarının hak sahipleri belli oldu

Kurası çekilen Sivrice ve Karakoçan ilçeleri merkez mahallelerindeki hak sahiplerinin isim listesi belli oldu.

Erdoğan sahaya iniyor! İlk o şehirlere gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçim çalışmaları kapsamında sahaya iniyor. Bugün Bursa ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak Erdoğan'ın önceliği deprem bölgesi. Erdoğan, yarın Hatay, pazar günü Gaziantep'te olacak, Afet konutlarını hak sahiplerine teslim edecek.

Elazığ’da 118 konut ve 17 işyerinin kurası çekilecek 

Elazığ’da yapımı tamamlanarak teslim aşamasına gelen 118 konut ve 17 işyerinin kurası çekilerek hak sahiplerine teslim edilecek. 

Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen kentsel dönüşüm konutları tamamlandı

Elazığ Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşasına başlanan depreme dayanıklı konutlar, hızlı bir şekilde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

43 İşyerinin anahtar teslim tarihleri belli oldu 

6 Ekim tarihinde gerçekleştirilen kura çekiminde dükkanları belirlenen hak sahipleri iş yerlerinin anahtarlarını 16 Ekim tarihinden itibaren teslim alabilecekler. 

Hak sahipliği için fiili başvurular 30 Mayıs’ta 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Elazığ’da fiili hak sahipliği başvurular 30 Mayıs’ta başlayacak. 

Erol: Depremde evi yıkılan hak sahiplerinden 5 kuruş para alınmayacak

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin açıklamalarda bulunarak 24 Ocak depreminde evleri ağır hasar gören ve yıkılan hak sahiplerinden para alınmayacağını söyledi.

262 konut ile 242 işyerinin hak sahipleri açıklandı 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan, tamamlanan ve kuraları çekilen 262 konut ve 242 iş yerinin hak sahiplerinin isim listesi yayımlandı. 

262 konut ile 242 işyerinin kurası çekilecek 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan 262 konut ve 242 iş yerinin kurası 1 Mart saat 14.00’de noter huzurunda çekilecek. 

EYT’liler ne kadar emekli maaşı alacak?

EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken, söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından EYT ilk maaş ödeme tarihleri, hak sahipleri tarafından mercek altına alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ilk maaşların ödeneceği tarihe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte 2023 EYT ile ilk maaşların ödeneceği tarih... 

Elazığ’daki hak sahipleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

24 Ocak Elazığ depreminin ardından inşa edilen köy konutları ve TOKİ konutlarındaki vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ; “Bu Milletin, mazlum insanların, Müslümanların umudu olan liderimiz Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah başımızdan eksik etmesin inşallah.” dedi. Konutlarından memnun olduklarını ifade eden hak sahibi vatandaşlar ise; “Allah, Cumhurbaşkanımızın ömrünü uzatsın.” İfadesinde bulundu. 

Kızıltepe Köyü’nün anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Merkeze bağlı Kızıltepe Köyünden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 9 Kasım 2022– 19 Aralık 2022 tarihleri arasında teslim edilecek. 

143 hak sahibi için kura çekilecek 

Elazığ’da Keban, Sivrice ve merkez köylerde depremden etkilenen ve hak sahibi olan 143 vatandaş için kura çekimi gerçekleştirilecek. 

Elazığ’da 74 hak sahibi için kura çekimi yapılacak 

Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alan evlerinden dolayı hak sahibi olan 74 kişi için salı günü saat 09.30’da AFAD İl Müdürlüğünde kura çekimi yapılacak. 

Bizmişen’deki sosyal konutların hak sahipleri belli oldu 

Elazığ Bizmişen Aşağı Holpenk Mah. 2.etap 2.bölge 665 adet konut projesinde bulunan 30 konut engelli vatandaşlar için satışa çıkarılmıştı. Bu kapsamda bugün geçekleşen kura çekiminin ardından isim listesi de belli oldu. 

Rüstempaşa’daki 23 hak sahibi için kura çekimi yapıldı 

Rüstempaşa Mahallesinde konutunu teslim almayıp yeniden kuraya girmeyi talep eden 23 hak sahibi için yeniden kura çekimi yapıldı. 

Palu’da 222 konutun anahtar teslimi yapıldı 

Elazığ’ın Palu İlçesi’nde yapımına başlanılan deprem konutlarının 222 tanesi hak sahiplerine teslim edildi. 

Şehit yakınları ve gazilere yapılan ödemeler artırıldı 

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca hak sahiplerine yapılan aylık ödeme miktarı 1500 liradan 2 bin 600 liraya, ramazan ve kurban bayramlarında verilen ikramiye 2 bin liraya çıkarıldı. 

Yemişlik 9. Etap konut teslim tarihi belli oldu

Elazığ’ın Yemişlik Mahallesinde 9. Etapta konut çıkan hak sahiplerinin konutlarının teslim tarihi belli oldu.

Milletvekili Demirbağ: Deprem konutları kısa sürede tamamlandı

AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı ile birlikte Bahçekapı, Kavaktepe ve Kelmahmut köylerindeki deprem konutlarını gezen AK Parti Elazığ Miletvekili Zülfü Demirbağ, “Devletimiz kısa bir sürede deprem konutlarını tamamlayarak, hak sahiplerine teslim etti” dedi.

AFAD kurada adına konut çıkmayanların listesini yayınladı 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanıp kuraları çekilen konutlarda kurada ismi çıkmayan hak sahiplerinin isim listesini açıkladı. 

Elazığ’da bin 894 deprem konutunun kura çekimi yapılıyor 

27 Aralık tarihinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde hak sahibi olan bin 894 vatandaş için bugün kura çekimi yapılıyor. 

Hak sahipleri için anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Baskil ile köylerindeki konutlarının ve Elazığ Merkez Mahallelerinde yapılan işyerlerinin anahtar teslim tarihleri belli oldu. Yapılan açıklamada konut ve işyerini 45 günlük süre içinde almayanların hak sahiplikleri iptal edilecek. 

Abdullahpaşa 4. Etap TOKİ’de Neler Oluyor?

Abdullahpaşa Mahallesi 4. Etap TOKİ konutlarının tamamlanmasına rağmen hak sahiplerine teslim edilmemesi vatandaşı sıkıntıya sokuyor.

Yemişlik 2. Etap Konutlarının Anahtarları Teslim Edilmeye Başladı 

Geçtiğimiz günlerde açıklanan yemişlik 2. Etap TOKİ konutlarının anahtar teslimlerine başlandı. Anahtar teslim programına katılan Vali Doktor Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, vatandaşların mutluluğuna ortak oldu.