Enflasyon Haberleri
SON DAKİKA

Enflasyon Haberleri

Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu! 

2024 yılının ikinci enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK, enflasyonun Şubat ayında aylık olarak yüzde 4,53, yıllık olarak ise yüzde 67.07 arttığını duyurdu. ENAG'a göre aylık enflasyon yüzde 4.32 yıllık enflasyon ise yüzde 121.98 oldu...

Bahşi, Enflasyon rakamlarıyla ilgili açıklama yaptı 

Memur Sen Elazığ Temsilcisi İbrahim Bahşi açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirerek “Memur-Sen olarak beklentimiz, fiyat istikrarı noktasında alınan tedbirlerin ve önlemlerin bir an önce piyasalara yansıması, enflasyonu tetikleyen geçici etkilerin ortadan kaldırılması, kamu görevlilerinin enflasyon kayıplarının son bulması, fiyat istikrarının sağlanmasıdır.” dedi. 

Seçim öncesi emekliye ek zam mı geliyor?

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranları belli oldu. Memur ve SSK-Bağkur emeklilerinin zam oranlarındaki makas açılınca hükümetten ek zam kararı geldi. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken kulisler de hareketlendi. Seçimler öncesinde emeklilere bir ek zam daha mı geliyor?

Başkan Ateş: Beklentiler Karşılık Bulmadı 

Emeklilere yapılan artışı değerlendiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, “Bu enflasyon, bu hayat pahalılığı ve bu rakamlarla geçinebilmek asla mümkün değildir” dedi. 

Pompadan zam akıyor! 

Dün itibariyle 2023 enflasyonunun belli olmasının ardından akaryakıtta ÖTV oranı yüzde 25.6 arttı. Bu da benzinin litresinde ÖTV'yi 7,52 TL'den 9,45 TL'ye, motorinin litresinde de ÖTV'yi 7,05 TL'den 8,86 TL'ye çıkardı. Araç sahiplerini bir nebze sevindirecek haber geldi. Bu gece yarısından itibaren motorine indirim geliyor. İşte zamlı benzin ve motorin fiyatları...

Memur ve emeklilerin maaş zammı belli oldu! 

Milyonlarca memur ve emekli bunu bekliyordu. TÜİK, Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'e göre Aralık'ta aylık enflasyon yüzde 2.03, yıllık enflasyon ise yüzde 64,77 oldu. ENAG'a göre yıllık enflasyonu yüzde 127.21, 2023 yılı Aralık ayı enflasyonu ise yüzde 4.12 oldu. Böylece milyonlarca memur ve emeklinin 6 aylık enflasyon zammı kesinleşti.

ETSO’da Enflasyon Düzeltme Semineri düzenlendi

Elazığ – Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından muhasebeci ve mali müşavirlere “Vergi Düzenlemeleri Kapsamında Enflasyon Düzeltmesi” eğitimi verildi.

Başkan Telçeken’den asgari ücret açıklaması

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken vergi dilimleri ve asgari ücret açıklamasında, "İşvereni ve işçiyi koruyan, enflasyon artışları ile erimeyen, işverene ve çalışana vergi yükü oluşturmayan bir asgari ücret bekliyoruz" dedi. 

Enflasyon rakamları açıklandı! Kasım ayında rekor kırdı

TÜİK Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında aylık enflasyon yüzde 3.38, yıllık enflasyon ise yüzde 61.98olarak gerçekleşti. Böylece emekli ve memurların alacakları 5 aylık enflasyon fark belli oldu.

Asgari ücret ne kadar olacak? 

Milyonların gözü asgari ücret zammına çevrilirken masada konuşulan oranlar belli olmaya başladı. Asgari ücrete 6 aylık enflasyona göre artış yapılması halinde net rakamlar da ortaya çıktı. İşte ayrıntılar... 

Enflasyon rakamları açıklandı! 

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklandı. Ekim ayında aylık enflasyon yüzde 3.43, yıllık enflasyon ise yüzde 61.36 oldu. Enflasyon 58 aydın sürekli artıyor. ENAG Ekim ayında enflasyonun yüzde 5.09, yıllık olarak ise yüzde 126.8 olarak duyurdu. Enflasyon rakamlarının ortaya çıkmasıyla emekli ve memurların alacağı 4 aylık enflasyon farkı da kesinleşti.

Tümüne yüzde 58 zam geliyor

TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı enflasyon oranlarının ardından 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi ve idari cezalar yüzde 58 zamlanacak.

Enflasyon rakamları belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon rakamlarını açıkladı. Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4.75, yıllık ise yüzde 61,53 olarak gerçekleşti.

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadelede kredi kartlarıyla harcamaya fren getirebileceğinin sinyalleri verilmişti. Mehmet Şimşek’in bu açıklamaları ardından kredi kartıyla taksitli alışverişlere önlem getirilmesi beklentisi oluştu. BDDK verilerine göre kredi kartı borçlarının yarısı taksitli harcama olarak yapıldı. Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı ile de kredi kartı faiz oranlarının yeniden değişmesi an meselesi…

Enflasyondaki sert yükseliş sürüyor

TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Temmuz'da yüzde 9.49 artan enflasyon Ağustos'ta da yüzde 9.09 arttı. ENAG ise Ağustos ayı enflasyonunu yüzde 8,59 olarak açıklamıştı.

Gözler kabine toplantısında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan'daki temaslarının ardından bugün Kabine toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor. Toplantıda enflasyonla mücadele, memur ve emekli maaş artışları ile ilgili toplu görüşme sürecinin yanı sıra dış gelişmeler de ele alınacak. 

Rekor Zam Yüzleri Güldürdü

Ülke genelinde yaşanan yüksek enflasyon karşısında Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın talimatıyla belediye çalışanlarının maaşlarına yüzde 103,8 oranında zam yapıldı.

Temmuz ayı enflasyonu açıklandı 

TÜİK verilerine göre temmuz ayı enflasyonu yüzde 9.49 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 38.21'den yüzde 47.83'e yükseldi. Böylelikle baz etkisiyle 8 aydır düşüş eğiliminde olan enflasyon, yeniden yükselişe geçti.

Özgür Erdursun'dan bomba asgari ücret açıklaması!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun asgari ücret ara zammına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Enflasyondaki dalgalanmaları hesaplayarak tahminde bulunan Erdursun, "Asgari ücret tahminim 12 bin TL" dedi.

Başkan Bahşi: Öncelikli gündemimiz Temmuz ayında yapılacak maaş düzenlemesidir 

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi açıklanan enflasyon oranlarının ardından Temmuz ayında yapılacak olan maaş düzenlemesiyle alakalı açıklamalarda bulundu. 

Ercan: Halkımız, yüksek enflasyonla düşük ücrete mahkum edildi

İyi Parti Milletvekili adayı Yüksel Ercan, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Bankur: Memur maaşları gözden geçirilmeli 

Türk Büro-Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur, 2023 Mart ayına ilişkin enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından açıklamalarda bulundu. 

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı! 

TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Mart 2023'te aylık enflasyon yüzde 2.3, yıllık enflasyon yüzde 50.5 oldu. ENAG ise rakamları açıkladı. ENAG'a göre, aylık enflasyon yüzde 5.08, yıllık enflasyon yüzde 112.5 oldu.

Enflasyon rakamları belli oldu! 

Enflasyon rakamlarıyla birlikte Ocak ayında fiyatı artan ve azalan ürünler belli oldu. Buna göre, fiyatı en çok artan ürün yüzde 70,61 ile başka yerde sınıflandırılmayan diğer hizmetler oldu. 

Bir zincir market 419 temel ihtiyaç ürününde fiyat sabitledi

Asgari ücret zammı sonrası bazı zincir marketlerin etiket değişimleri vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Hal böyle olunca Türkiye'de faaliyet gösteren zincir marketlerden 'fiyat sabitleme' adımı geldi. Daha fazla zincir marketin bu adıma katılması halinde Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu enflasyona olumlu yönde katkı sağlayacağını söylüyor.

Milletvekili Erol, enflasyon verilerini değerlendirdi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Başkan Ateş, açıklamalarda bulundu 

TÜİK tarafından açılanan enflasyon rakamlarını Değerlendiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, Aralık ayı yıllık enflasyon oranları, hem çalışanlar hem de siyasiler tarafından inandırıcı ve gerçekçi bulunmadığını kaydetti. 

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu! 

Milyonlarca memur ve emeklinin Ocak ayı maaş zammını belirleyecek olan 2022 Aralık ayı enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK Aralık ayı enflasyonunu aylık yüzde 1.18 ve yıllık yüzde 64.27 olarak gerçekleştiğini duyurdu. Böylece memur ve emeklilerin alacağı maaş zammı da kesinleşmiş olacak. ENAG ise Aralık ayında aylık enflasyonun yüzde 5.18; yıllık enflasyonun ise yüzde 137.55 olduğunu açıkladı.

Tarih belli oldu! 5 aylık zam oranı yüzde 15,11

Milyonlarca memur ve emeklilere yapılacak zam oranları, 3 Ocak'ta açıklanacak 6 aylık enflasyon verisiyle belli olacak. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "Refah payının daha yüksek belirlenmesi öngörülmektedir" dedi.

Emekli maaşlarına kaç lira zam yapılacak? 

Asgari ücrete yüzde 54.7 zam yapılmasının ardından milyonlarca emeklinin maaşı asgari ücretin yarısı bile etmez hale geldi. Toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyonla birlikte yılbaşında yüzde 18 civarında zam alacak memur ve emekliler, en az asgari ücret zammı kadar bir artış bekliyor.