Elazığ Ekonomi Haberleri
SON DAKİKA

Elazığ Ekonomi Haberleri

ASKON 15. Ekonomi değerlendirme toplantısı Elazığ’da yapıldı

ASKON 15. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı, ASKON Elazığ Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıda ülke ve Elâzığ ekonomisinde yaşanan gelişmeler ele alındı.

ELEP’te değerlendirme toplantısı düzenlendi 

Elazığ Ekonomi Platformu yaşanan deprem sonrasında genel değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. 

Başkan Çoban, Elazığ ekonomisi için 23 maddelik önerisini açıkladı 

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban deprem felaketi sonrasında Elazığ ekonomi ve sanayisi için geç kalınmadan çok ivedi şekilde tedbir ve çalışmaların siyasiler ve tüm ilgili kurumlar tarafından başlatılması gerektiğini belirterek, tedbirlerin başta iş dünyası olmak üzere tüm halkı yakından ilgilendirdiğinin altını çizdi. 

Milletvekili Demirbağ OSB’deki mobilya üretim tesislerinde inceleme yaptı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Erenler Mobilya ve Tüfenkçi Mobilya’nın üretim tesislerinde incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Milletvekili Demirbağ: “Elazığ ekonomimize ve istihdama katkı sunan işletmelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

Başkan Şimşek’ten kentsel dönüşüme destek çağrısı 

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ayhan Şimşek, Elazığ’ın deprem bölgesi olduğuna değinerek kentsel dönüşüm konusunda destek çağrısında bulundu. 

Başkan Hisarcıklıoğlu Elazığ’a geliyor 

‘Elazığ Ekonomisine Değer Katanlar Programı’ gerçekleştirilecek Başkan Arslan, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini ve çok önemli bir gündem oluşmaması halinde Hisarcıklıoğlu’nun 25 Eylül 2022 tarihinde Elazığ’da olarak yapılacak tüm programlara katım sağlayacağını ifade etti. 

Ekonominin başına güçlü kaptan gerekiyor!

Son günlerde döviz kurunda yaşanan artışlar sonrası tepeden tırnağa gelen zamlar vatandaşı canından bezdiriyor. Demire, çimentoya, akaryakıt ürünlerine kısacası tüm ürünlerdeki fahiş artışlar sonrası vatandaş oldukça zor günler geçiriyor.

MÜSİAD Sağlık Alanındaki Çalışmaları Görüştü 

MÜSİAD üyeleri, sağlık alanındaki çalışmaları değerlendirdi. Toplantıya katılan halk sağlığı hizmetleri başkanı Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu, pandemi sonrası yapılan çalışmaları anlattı.

Başkan Çağlar ‘Elazığ’a Özgü Ekonomik Bir Model Yaratılmalı’

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Elazığ’ın ekonomi modeli ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Çağlar, “Kısa vadede Elazığ ekonomisi açısından potansiyeli olan; Turizm, Tarım-Hayvancılık, Su ürünleri sektörlerinin öncelikli olarak dikkate alınması ve bu sektörlerde geniş (fazla) çalışma alanı oluşturulması ve böylece çok kişiye gelir ve iş olanağı yaratılması uygun olacaktır” dedi.

Prof Açık ‘Deprem ve Pandemi Elaziğ Ekonomisini Derinden Etkiledi’

Elazığ Ekonomi Platformu (ELEP) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 24 Ocak Elazığ Depremi’nin birinci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Depremin ardından şehrimizde bir göç yaşandı ve bu durum Elazığ esnafını olumsuz etkiledi. Daha bu felaketin yaralarını saramadan pandemi sürecinin başlaması ise hem esnafımızın hem de KOBİ ve sanayicilerimizin yaşadığı ekonomik krizi daha da derinleştirdi. ELEP olarak, Elazığ’ı ekonomik yönden ayağa kaldıracak özel destek ve teşvik taleplerimizi hükümete iletmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.