Elazığ Deprem Haberleri
SON DAKİKA

Elazığ Deprem Haberleri

Işıkver, TBMM’de Elazığ depremi için söz aldı 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 24 Ocak depreminin yıl dönümünde TBMM’de söz aldı. Milletvekili Işıkver, 4 yıl önce 24 Ocak Elazığ depremine ve 6 Şubat asrın felaketine değindi. 

Başkan Şerifoğulları’ndan 24 Ocak Depreminin 4. Yıl Dönümü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 24 Ocak 2020 Elazığ depreminin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, “24 Ocak 2020’de yaşadığımız deprem felaketi, şehrimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak hafızalarımızda derin izler bırakmıştır. 24 Ocak depreminin 4. Yıl dönümünde, bu felakette kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.” dedi.

Bakan Murat Kurum, orta hasarlı binalar ile ilgili açıklama yaptı 

24 Ocak 2020 Elazığ depreminde de kafaları karıştıran orta hasarlı binalarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı Elazığ’da şuana kadar 473 binaya orta hasar verilmişti. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla depremde orta hasar alan binalarda güçlendirme yapılmayacağını söyledi. 

Güneykent Mahalle Muhtarı belli oldu! 

2020 Elazığ depreminin ardından şehrin yeni yerleşim yeri olan Güneykent Mahallesi muhtarı belli oldu. Güneykent Mahalle muhtarı 914 oy ile mevcut Sanayi Muhtarı Necati Karataş oldu. 

Telmih Dergisi deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor 

Telmih kültür sanat edebiyat ve tarih dergisi, deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Elazığ merkezde uluslararası yayın yapan Telmih kültür sanat edebiyat ve tarih dergisi Elazığ depreminde olduğu gibi asrın felaketinde de sahadaki yerini aldı. Telmih Dergisi ve Telmih Gönüllülük hareketi yöneticisi Talat Özer faaliyet planları hakkında bilgiler verdi. 

Başkan Çoban: TOKİ konutları yapım sürecinde daha hassas olunmalı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban TOKİ tarafından yapılacak olan konutların vatandaş memnuniyetini karşılaması gerektiğini belirterek “24 Ocak Elazığ depreminin ardından ilimizde yapılan TOKİ konutlarında çok sayıda sorunla karşı karşıya kaldık. Bu tecrübeden istifade ederek, TOKİ tarafından yapılacak olan yeni konutlarda aynı hatalar tekrarlanmadan hem güvenli barınma, hem de yaşam alanı sorunu çözülmelidir” dedi.

Bulut: Elazığ Depreminde Hangi Haklardan İstifade Edildi İse Yine Aynı Haktan Yararlanılacak

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Valiliği tarafından Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Yasası kapsamına alınmamasının ardında açıklamalarda bulunarak 24 Ocak 2020 depreminde vatandaşlar hangi haklardan istifade etti ise yine 6 Şubat depreminde aynı haktan yararlanacak” dedi.

Bakan Soylu: Ebrar Sitesi’nde yaşamını yitirenler Elazığ depreminde vefat edenlerden 6 kat fazla

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu. AFAD'ın 7 bin 300 personelinin bulunduğunu söyleyen Soylu, Ebrar Sitesi’nde ölenlerin sayısının Elazığ depreminde ölenlerin sayısından 6 kat fazla olduğunu söyledi.

Kartakgül: Elazığ, üvey evlat muamelesini hak etmiyor!

Vefa Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, Elazığ’ın behemehal afet bölgesi ilan edilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Kartakgül, 24 Ocak 2020 yılında yaşanan Elazığ depreminde binaların yeterince yıprandığını belirterek açıklamasında şunları söyledi:

STK Platformu, AFAD çadırlarını toplamaya başladı

STK Platformu 2020 Elazığ depreminde dağıtılan AFAD çadırlarının şu anki deprem bölgelerine acilen sevkiyatı için çalışma başlattı.

Elazığ depremini bilen Prof. Görür Kahramanmaraş depremini de bildi 

Ünlü deprem uzmanı Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depreme ilişkin uyarılarda bulunmuştu. Prof. Görür, "Elazığ depreminden sonra bölge daha da riskli. Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır deprem olmuyor dikkat edilmeli" dedi. 

Elazığ’daki hak sahipleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

24 Ocak Elazığ depreminin ardından inşa edilen köy konutları ve TOKİ konutlarındaki vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ; “Bu Milletin, mazlum insanların, Müslümanların umudu olan liderimiz Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah başımızdan eksik etmesin inşallah.” dedi. Konutlarından memnun olduklarını ifade eden hak sahibi vatandaşlar ise; “Allah, Cumhurbaşkanımızın ömrünü uzatsın.” İfadesinde bulundu. 

Vali Toraman ve Başkan Şerifoğulları, depremzedeleri ziyaret etti 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ depreminin 3. yılında evlerine yerleşen depremzedeleri ziyaret etti. 

Bakan Kurum açıkladı! Elazığ’da kaç konutun yapımı tamamlandı? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak Elazığ depreminin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum Elazığ’da 44 bin 441 konutun yapımının tamamlandığını açıkladı. 

Çiçek Teyze: Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum

Güneykent Mahallesi (Yemişlik) TOKİ konutlarında ikamet eden Çiçek Özen’i ziyaret eden AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ 24 Ocak Elazığ Depreminde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı. 78 yaşındaki Çiçek Teyze ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini dile getirerek; “Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. Cumhurbaşkanımız böbreğimi, ciğerlerimi istesin veririm ona. Cumhurbaşkanımız herkesin babasıdır. Allah kendisini, evladını bağışlasın, yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

Vali Toraman, Abdullahpaşa Mahallesi’nde yapılan çalışmaları açıkladı 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ depreminin ardından Abdullahpaşa Mahallesi’nde yapılan çalışmaları açıkladı. 

Baskil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımı tamamlandı 

Elazığ depreminde ağır hasar alarak yıkımı yapılan Baskil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. 

Elazığ’da 3.3 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Elazığ’da deprem oldu 

Elazığ’ın Maden İlçesi’nde saat 14.10’da AFAD’ın verilerine göre 3.3 büyüklüğünde, Kandilli Rasathanesi’nin verisine göre 3,0 büyüklüğünde deprem oldu. 

1023 Konutun kurası çekildi

Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan 1.023 konutun kuralları noter huzurunda çekildi. Elazığ depreminin yaraları sarılmaya devam ediyor. 

Elazığ deprem yaralarını gastronomi ile sarıyor

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu (AGAFED) önderliğinde, Avrasya Aşçılar Derneği’nin (AVADER) 28 – 29 Mayıs tarihlerinde 09:00 – 19:00 saatleri arasında “4. İSTANBUL AŞÇILAR FESTİVALİ ‘İSTCOOK FEST 2022’ VE  ve AVADER’in 16.Yıl Kutlaması dolayısıyla İstanbul’da yemek Teması ELAZIĞ YÖRESEL YEMEKLERİ VE ELAZIĞ KÜLTÜRÜ, Anadolu’dan Yemek Yarışması ve birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Yüsra'nın eğitim masrafları karşılanacak

Elazığ'da 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin simgesi haline gelen Yüsra bebeğin eğitim masraflarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü tarafından karşılanacağı açıklandı.

Prof. Görür, deprem ile ilgili açıklama yaptı 

Elazığlı hemşehrimiz deprem uzmanı Naci Görür Elazığ’da meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. 

Elazığ yine sallandı!

Elazığ’da 3.9 Büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Elazığ'da korkutan deprem!

Elazığ’da sabaha doğru korkutan bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı. 

Elazığ Depreminde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu 

Elazığ'da 2 yıl önce meydana gelen depremde hayatını kaybeden 41 kişi için mevlit okutuldu. 

Rahmetle anıyoruz

24 Ocak 2020 yılında yaşadığımız büyük depremin yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

Milletvekili Bulut: Elazığ halkı müthiş bir dayanışma örneği gösterdi 

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 24 Ocak Depremi’nin 2. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. 

Elazığ’ın en uzun gecesi 24 Ocak 2020!

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da yaşanan 6,8 şiddetindeki büyük depremin üzerinden iki yıl geçti. Bizlerde Elazığ Medya İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği olarak yaşanan o korkunç geceyi ve sonrasını özetleyerek Elazığ'da neler yapıldı neler yapılmadı? Tüm yaşananları sizler için derledik.

Başkan Şerifoğulları'nın 24 Ocak Depreminin 2. Yıl Dönümü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak depreminin ikinci yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.