Dernek Haberleri

Dernek Haberleri

Bir çiftin düğün masraflarını dernek karşıladı

İyilik Çeşmesi Yardımlaşma Derneği, yeter ki gönüller bir olsun iyilik çeşmesi sizinle başlığı ile bir çalışma başlattı. Bu çerçevede belirlenen ihtiyaç sahibi bir çiftin düğün masrafları dernek tarafından karşılandı. Dernek Başkanı İbrahim Sedat Çetin düğün törenine herkesi davet etti.

Kartal Elazığlılar Derneği, 5. yılını kutladı

Kartal Elazığlılar Derneği, kuruluşunun 5. yılını düzenlediği konser etkinliğiyle kutladı. Dernek Başkanı Vural Alp’in öncülüğünde gerçekleşen program, sanatçıların katılımı ve Elâzığ’a ait yöresel gösteriler eşliğinde gerçekleştirildi.

Başkan Dilek: Elazığ'da dahil edilmeli

Elazığ Mobilyacılar Dernek Başkanı Muhammed Fethi Dilek, yerinde dönüşümün Elazığ için acil olduğunu vurgulayarak, şehrin deprem tehlikesine karşı hızlı bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi.

Gürtürk: Mesleğin güvenirliğini korumalıyız

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, ilimizdeki Gazete dernek başkanları görsel,yazılı,ajans ve internet medya mensuplarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Koca: Gün Elazığspor’a destek günüdür

Elazığ Kent Konseyi Başkanı M.Nafiz Koca, İstanbul ve çevre illerdeki tüm Elazığ Derneklerine çağrıda bulunarak kimliğinde Elazığ yazan herkesi maça gitmeleri çağrısında bulundu…

ELBİRFED, Milletvekili Açıkkapı ile bir araya geldi

Elazığ Dernekler Birliği Federasyonu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ile buluştu.

ELFED’den geleneksel doktorlar buluşması 

ELFED’in geleneksel doktorlar buluşması İstanbul’da kahvaltı programıyla gerçekleşti. 

Harput Kale Kazısı Eserleri İstanbul’da sergileniyor 

Harput Kale kazısında bulunan tarihi eserler, Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Birimi ve Elazığ Dernekler Federasyonunun desteği ile sergi İstanbul’da sergileniyor. 

BAŞKAN SADAK: AKINCILAR RUHU ÖLMEZ

Akıncılar Dernek Başkanı Tevfik Sadak, Kanal 23 Televizyonunda Hasan Bak’ın sunduğu ‘Gece Görüşü’ programının canlı yayın konuğu oldu.

ÖNDER Bölge Toplantısı yapıldı

İmam hatip Liseleri ve mezun derneklerinin çalışmalarını bir merkezden koordine edilmesi amacıyla kurulan ve bugüne kadar birçok başarılı hizmetlere imza atan ÖNDER’in bölge toplantısı Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

ELFED Cumhuriyetin 100. Yılında Çayda Çıra İle Dev Ay Yıldız Gösterisi Düzenledi 

Elazığ Dernekler Federasyonu, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Çayda Çıra ve 1923 mumla Yenikapı Etkinlik Alanı’nda dev bir Ay-Yıldız oluşturdu. Oluşturulan görsel şölen vatandaşlardan büyük beğeni topladı. 

Elazığ Tanıtım Günleri sona erdi 

Elazığ Dernekler Federasyonu tarafından Yenikapı’da düzenlenen ve yoğun ilgi gören Elazığ Tanıtım Günleri sona erdi. 

İstanbul Yenikapı’da Elazığ rüzgarı esecek

Elazığ Dernekler Federasyonu’nun 26-29 Ekim’de İstanbul Yenikapı’da düzenleyeceği Elazığ Tanıtım Günleri’ne sayılı günler kaldı. Tanıtım günlerine yoğun katılım bekleniyor.

AED Başkanlığına Dr. Ahmet Yılmaz getirildi 

Avrupa Elazığlılar Derneği yeni yönetimini belirledi. Daha önce dernekte genel sekreterlik görevi yapan Dr. Ahmet Yılmaz yeni dönemde iki yıllık başkanlık yapacak.

ELBİRFED Yeni Hizmet Binasının Açılışı Yoğun Katılımla Gerçekleşti 

Elazığ Dernekler Birliği Federasyonu’nun Ankara'daki yeni hizmet binasının açılışı gerçekleşti. Açılışa çok sayıda Elazığ'lı vatandaşların yanı sıra Elazığ'ın önde gelen isimleri de katıldı. 

ELFED Elazığlı üniversite öğrencileri ile buluştu 

Elazığ Dernekler Federasyonu “İstanbul'da Birlikte Varız” programı kapsamında İstanbul’da eğitim gören Elazığlı üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. 

Elazığ Tanıtım Günleri için istişare edildi 

Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Kazım Gökhan Elgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ETSO Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti. Ziyarette 26 - 29 ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Elazığ Tanıtım Günleri programı hakkında istişarelerde bulunuldu. 

Sadak: 30 Ağustos, emperyalistlerin hüsranı olmuştur

Elazığ Akıncılar Dernek Başkanı Tevfik Sadak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İzmir’de Elazığ rüzgârı

İzmir Karşıya Elazığlılar Derneği tarafından geleneksel Kürsübaşı programı düzenlendi.

Asel Derneği’nden Aşure Günü programı 

Muharrem ayı dolayısıyla Asel Derneği kolları sıvadı. Dernek üyeleri tarafından hazırlanan aşureler vatandaşlara ikram edildi.  

STK Platformu’ndan anlamlı etkinlik

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Çevre Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Kuzova Dernek Başkanı Erol Aslan başkanlığında çevresel farkındalık oluşturmak amacıyla, Cip Baraj Göleti, Hazar Gölü ve Keban Baraj Gölü etrafında çevre temizliği gerçekleştirdi. 

MHP Elazığ Milletvekili Adayı IŞIKVER: Kültür Hayatımızın Değerli Kurumları Hak Ettiği İlgiyi 14 Mayıs Sonrası Görecektir

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver Elazığ Kültür hayatında önemli bir yeri olan EFTUD’u ziyaret ederek dernek yöneticileriyle bir araya geldi. Işıkver burada yaptığı değerlendirmede, “İlimiz için TBMM çatısı altında yapacağımız hizmetleri 23 ana başlık altında gruplandırdık. Bunlarda biride Elazığ Kültür ve Sanat Obası’dır. Bu proje ile EFTUD gibi bu kültürün yaşamasına büyük katkı veren tüm STK’larımızı çok daha güçlü bir hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Sönmez, seçim yoğunluğunda anneleri unutmadı

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Av. Dr. İrfan Sönmez, Sivriceliler Derneği’ni ziyaret etti. Depremlerden büyük yara alan Elazığ’ın en gözde ilçelerinden Sivrice’nin sorunlarını, Sivrice Halkının beklentileri üzerine gerçekleşen sohbet sonrası Sivriceliler Dernek Başkanı Çetin Özmen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: ‘’İYİ Parti Elazığ teşkilatı ve Milletvekili adayları Sayın Av. Dr. İrfan Sönmez ve Kerim Eflatun Derneğimize yaptıkları nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Kendilerine çıkmış oldukları bu yolda başarılar dileriz.’’ 

Bakırmaden Yardımlaşma Derneği’nden İrfan Sönmez’e destek

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Av. Dr. İrfan Sönmez partililerle birlikte Elazığ Bakır Madenliler Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.  Dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği ziyaret programında Bakır Madenliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Nadir Yalap İrfan Sönmez’i mecliste Elazığ’ın vekili olarak görmek istediklerini belirtti. Yalap şunları söyledi: ‘’Sayın vekillerime başarılar dilerim. Sayın vekilimi biz 12 Eylül döneminden beri tanıyoruz. Bu nedenle Madenler Derneğimiz  ve Madenliler olarak  önce vekil edip meclise gönderdikten sonra çok büyük faydaları olacağını düşünüyoruz. Vekillerimin madene çok büyük katkı sağlayacağından hiçbir şüphem yok. Kendilerine bu milletvekilliği yolculuğunun önce ülkemize, sonra Elazığ'ımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Şeref verdiler.’’

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı belli oldu 

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen seçimde dernek başkanlığına Kadir Canpolat seçildi. 

Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonu kuruldu 

Elazığ’da 7 muhtar derneği birleşerek tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonunu kurdu. Federasyonun başkanlığına Muhtar Ayhan Atlan seçildi. 

Darü'l Elhan Halk Müziği Külliyatı kitabına ödül 

Elazığlı hemşehrimiz Salih Turhan ve Doç. Dr. Ahmet Feyzi tarafından yayımlanan Darü'l Elhan Halk Müziği Külliyatı kitabına İstanbul Türk Müziği Dernekler ve Vakıflar Dayanışma KonseyiNCE 2022 yılı en iyi müzik yayını ödülü verildi. 

Ankara’da Elazığ günleri başladı 

Başkentte, Elazığ lezzetleri ve kültürünün sergilendiği Elazığ Tanıtım Günleri, AKM Millet Bahçesi'nde başladı. 

Elazığ Yöresel Ürünler Fuarına yoğun ilgi 

İzmir Karşıyaka Bostanlı’da düzenlenen Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı’nın Elazığlı sanatçıların verdiği konserler ve yöresel ürünlerin yer aldığı stantların gezmesi ile devam etti. 

Yalova’da Elazığ Rüzgarı esecek 

Yalova’da, 10-19 Eylül tarihleri arasında festival ve yöresel günler gerçekleştirilecek. Festivalde Elazığ’da yer alacak.