Derece Haberleri

Derece Haberleri

Yiğit, TEKNOFEST'te dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri ödüllendirdi

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit TEKNOFEST 2024 yarışmasında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Ulaş: Alışverişini yerel esnaftan yap şehrin kazansın

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş ilk ve orta dereceli okulların açılmasına kısa süre kala açıklamalarda bulundu. Ulaş, “herkes alışverişini yerel esnafımızdan yapsın” dedi.

Elazığ, Başkan Şerifoğulları’nın yatırımları ile gelişimini sürdürecek

Depreme dayanıklı, modern ve yepyeni yaşam alanları oluşturarak şehri daha güvenli bir geleceğe taşımayı hedefleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Şerifoğulları; “Şehrimizin geleceği adına son derece önemsediğimiz bu projemiz tamamlandığında, şehrimizin merkezi çok daha hızlı gelişmiş olacak.” dedi.

Açık: Deprem açısından riskli bölgede olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmeliyiz

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin 25’inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, faaliyetlerini sürdürdükleri Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinin birinci ya da ikinci derece riskli bölgede yer aldığını hatırlatarak deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Açık, “Bilimin ışığında depremin yıkıcı etkilerine karşı dayanıklı yapılar, güvenli şehirler inşa etmeliyiz” dedi.

Sporun Kalbi, Elazığ Belediyesi Spor ve Yaşam Kompleksi’nde atacak

Gençlik ve spor yatırımlarına hız kesmeden devam eden Elazığ Belediyesi, şehrin sportif faaliyetleri noktasında önemli bir ihtiyacını giderecek olan Spor ve Yaşam Kompleksi’ni Elazığ’a kazandıracak.

Bakan’dan uyarı geldi! Bu yaz kavrulacağız

Vatandaşlar baharı beklerken yaz erken geliyor. Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bu hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Afrika sıcaklarının etkisiyle çarşamba günü birçok ilde 30 ve üstü derecelerde sıcaklıklar görülecek. Hafta boyunca devam edecek sıcaklık nedeniyle Bakan Özhaseki de vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Arslan'dan Hisarcıklıoğlu'na Kutlama

Geçtiğimiz dönem Elazığ TSO Başkanlığını başarı ile sürdüren ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Yurt dışı organizasyonlarında çeşitli görevler alan Asilhan Arslan'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TOBB Genel Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu tebrik ederek, 'Sayın Genel Başkanımızı, Türk iş dünyası için son derece önemli olan yeni görevi nedeniyle tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Ek ders ücreti ne kadar oldu? 

Temmuz maaş zam oranlarının netleşmesiyle birlikte derece derece öğretmen maaşları, ek ders, İYEP, tazminatlar, ödenekler tek tek belli oldu. Ek ders ücreti ne kadar oldu? 2023 sözleşmeli öğretmen ek ders saat ücreti

Başkan Albayrak: Elazığ’da ev fiyatlarında büyük bir artış yok 

Deprem sonrası ev fiyatlarının Elazığ’da fahiş derecede artmadığını ifade eden Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, vatandaşları evalırken yapısına ve malzemesine dikkat etmeleri konusunda uyardı. 

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne 17 personel alınacak 

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne çeşitli kadrolarda ve derecelerde toplamda 17 hekim alınacak. 

Milletvekili Erol: Sağlık Bakanlığı, Elazığ’a Müfettiş gönderecek

Eski CHP İl Başkanı Ethem Gülbay’ın oğlunun vefat etmesinin ardından yaşanan süreçle ilgili CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, açıklama yaptı. Erol, merhum Cem Burak Gülbay’ın vefatında aksaklıkların olup olmadığının araştırılması için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş talep ettiklerini söyledi.

Vali Toraman, öğrencileri ödüllendirdi 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Yükseköğretim Kurumları Sınavında başarılı olarak, dereceye giren öğrencileri makamında ağırlayarak ödüllendirdi. 

Aksu: KURSDER çatısında toplanan kurumlar Elazığ başarısına yön veriyor 

KURSDER Başkanı Veli Aksu, Yükseköğretim Kurumları sınavında dereceye giren öğrencilerin KURSDER çatısının altında olan eğitim kurumlarından olduğunu belirterek; başarıda Elazığ’ın Türkiye ile yarıştığını söyledi. 

Dereceye girenler ödüllendirildi 

10’uncu Ufka Yolculuk kitap okuma yarışmasının ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.  Server Yaşam Vakfının düzenlediği 10. Ufka Yolculuk Kitap Okuma Yarışmasının Ödül Töreni Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre merkezinde yapıldı.  

560 bin kişiye kadro müjdesi 

3600 ek gösterge müjdesini veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bütün çalışanlarının ücretlerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdi. Kamudaki ücret dengesizlikleri son bulacak, 450 çeşit maaş yeniden düzenlenecek, çalışanlar arasında derece ve kademeye yaşanan dengesizlikler son bulacak. 

Dereceye girenlere ödülleri verildi 

Hayrat Vakfı ve Uluslararası Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen Türkiye kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve HEFİAD’ın düzenlediği “komşuluk mazi olmasın” temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. 

BİM Ceosu Galip Aykaç zamlardan iktidarı sorumlu tuttu

BİM CEO'su Galip Aykaç, zamların sorumluluğunu iktidara atarak, "Nasıl ki döviz kurlarındaki artışta sebebin döviz büroları, akaryakıt zammında benzin istasyonları olmadığı gibi bizlerin de buradaki payının son derece sınırlı olduğunu söylemek isterim" dedi.

Kitap kurdu yarışmasında öğrenciler ter döktü 

TÜGVA tarafından düzenlenen “Kitap Kurdu” yarışmasında öğrenciler, okudukları kitaptan sınav oldular. Sınav sonucunda dereceye girenlere ödülleri verilecek. 

Sağlık Bakanı Koca'dan kapanma ve Molnupiravir açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni dönemde Kovid-19 salgınını kapatmalarla yönetmeyi düşünmediklerini belirterek, "Yeni dönemde kişisel tedbirleri ve özellikle aşıyı son derece önemsiyoruz." dedi.

HÜDA-PAR ‘Gençlik Kuşaklara Sığamaz’ etkinliği düzenledi 

HÜDA-PAR Elazığ Gençlik Kolları, “Gençlik Kuşaklara Sığamaz” temasıyla 22 Ekim tarihinde başlattığı etkinlik, dereceye girenlere verilen ödüllerle sona erdi. 

Elazığ Belediyesi’ne TEKNOFEST’ten 2 Ödül

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın "Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor" projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi öğrencileri, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te farklı kategorilerde dereceler kazandı.

Milli Sporcumuz Aliye Demirbağ, Elazığ Belediye Spor’da

Badmintonda Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu ve Balkan Şampiyonluğu derecesi olan Elazığlı Milli Sporcumuz Aliye Demirbağ Elazığ Belediye Spor’da.

Vali Yırık, Dereceye Giren Gençlere Ödül Verdi

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması' Türkiye Finallerinde Elazığ’ı temsilen yarışan ve dereceye giren öğrencilere Elazığ Valisi Erkaya Yırık tarafından ödülleri verildi.

Türkiye için tarihi gün! Türksat 5A uydusu fırlatıldı

Türkiye'nin beşinci nesil uydusu Türksat 5A, Türkiye saatine göre 8 Ocak Cuma günü saat 05.15’te ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral üssünden SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya gönderildi. Uydu, 31 derece doğu yörüngesinde hizmet verecek. Türksat 5A uydusu manevra ömrüyle yörüngedeki frekans ve yörünge haklarını 30 yıl boyunca güvence altına alacak.

Pfizer, Covid-19 aşısını -70 derecede kuru buzla paketleyip dağıtacak

Koronavirüs (Covid-19) aşısı üretme çalışmaları bir yarış hâlini alırken, aşının üretilip dağıtımı için gerekli olan ısı koşulları ikinci bir yarışın habercisi oldu. Eksi 70 derecede taşınması ve saklanması gereken Pfizer-BioNTech aşısı için gerekli soğukluk, dünyada sadece kutuplarda bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu 32 bin öğretmene hediye

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında, 32 bin öğretmene hediye kitap gönderecek.