Çevre Haberleri
SON DAKİKA

Çevre Haberleri

Özel İdareden bayram temizliği

Elazığ İl Özel İdaresi ve Pertek Belediyesi iş birliği ile çevre temizliği yapıldı.

Milletvekili Erol’dan Bakan Özhaseki’ye soru önergesi 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye 'de mevcut çalışan Termik Santralleri ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. 

Milletvekili Erol: Maden ocakları kamulaştırılmalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, maden ocağının çökmesi sonucu meydana gelen olay ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “Çevre felaketine neden olan insan yaşamını tehdit eden önleyici tedbirlerin alınmadığı risk taşıyan tüm maden ocakları, kamulaştırılmalı ve devlet tarafından çalıştırılmalıdır” dedi.

İşbirliği protokolü imzalandı

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin kullanımı ile doğal kaynaklar hızla tükenmekte, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir. Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz anlayışıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Tasarruf İçin Enerjik Eğitim” projesi hazırlandı.

Türkiye Tapu uygulaması hayata geçirilecek 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Türkiye Tapu" uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi hedefleniyor. 

Yasemin Açık Vakfı kuruldu

Eğitim, sağlık, çevre, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda dayanışmayı geliştirmeyi, yardımlaşmayı artırmayı ve araştırma faaliyetleri yürütmeyi hedefleyen Yasemin Açık Vakfı kuruldu. Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımlarından birini gerçekleştiren, Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden biri olan Prof. Dr. Yasemin Açık, vakfın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürütecek. Topluma fayda sağlayacak çalışmaları, “İnsan, Yaşam ve Gelecek” odağında, bütüncül bir yaklaşımla ele alacaklarını belirten Prof. Dr. Açık, “Cumhuriyetin ilk yüzyılının kazanımlarını taşıyarak, ikinci yüzyılına ışık tutacak bir miras bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.

Işıkver: Pertek Köprüsü’nün yapımı kaçınılmaz hale gelmiştir 

TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024 Bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver konuşmasında Pertek Köprüsü, Kuzey Çevre Yolu ve Hazardağlı Kavşağı ile ilgili konularına değindi.

Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali Hizmete Açıldı 

Elazığ Şehirlerarası Otobüs Terminali Güneyçevre yolunda yeni binasında hizmete açıldı. 

Meteoroli’den Elazığ’a uyarı!

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Elazığ’ın ve çevre illerin hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Akpınar Mahallesi yeni yaşam alanı ilerliyor

Yepyeni yaşam alanlarıyla şehir kimliğine değer kazandıran Elazığ Belediyesi tarafından şehir merkezine kazandırılacak Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı'nda çalışmalar ilerliyor. Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerinin yararlanacağı yeni yaşam alanı, Akpınar Mahallesi’nde 8 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor.

Şehirler Arası Otobüs Terminali açılış için gün sayıyor

Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen ve yakın bir zamanda açılışı gerçekleşecek olan Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde çevre düzenleme çalışmaları büyük bir hızla ilerliyor.

Tümüne yüzde 58 zam geliyor

TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı enflasyon oranlarının ardından 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi ve idari cezalar yüzde 58 zamlanacak.

Meteorolojiden uyarı!

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Elazığ’ın ve çevre illerin hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı'na çevre illerden de yoğun ilgi

Kapılarını açtığı günden itibaren kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Elazığ Belediyesi 4. Kitap Fuarı, ulusal ve yerel şair-yazarların imza ve söyleşi programlarıyla devam ediyor.

Ağın İlçesi'ne 142 Konut ve 3 dükkan yapılacak 

Ağın’daki 142 adet konut ve 3 dükkanlı ticaret merkezinin, "İnşaat ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi" işinin ihalesi 6 Kasım’da yapılacak. 

Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Elazığ’ın ve çevre illerin hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu

Afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yapılacak.

Erol: Valilik ve ilin bürokratlarına büyük görev düşüyor 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ağır hasarlı binaların yıkımında Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Binaların yıkılması hakkında yönetmeliğe’ uyulmadığını dile getirdi. 

Beyyurdu Yolu, çalışmaların ardından trafiğe açıldı 

Şehir trafiğine konfor sağlamak hedefiyle gerçekleştirilen asfaltlama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Elazığ Belediyesi, Karşıyaka Mahallesi Beyyurdu mevkiinde bulunan yolda çalışmalarını tamamladı. Çevre düzenlemelerinin de tamamlanmasıyla trafiğe açılan yol, bölgenin ulaşım aksını güçlendirecek. 

Elazığ’da Cumartesi ve Pazar gününe dikkat! 

Meteorolojiden Elazığ ve çevre iller için toz taşınımı uyarısı yapıldı. Basra körfezinden gelecek olan tozlar Cumartesi ve Pazar günü Elazığ’da etkili olması bekleniyor. 

Elazığ Kamp Kulübü’nden anlamlı etkinlik 

Elazığ Kamp Kulübü çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe dikkat çekiyor. Kamp Kulübü üyeleri, doğunun incisi olan Hazar Gölü’nde Pazar günü kıyı temizliği yapacak. Turizmi canlı tutan noktaların temiz tutulması gerektiğini söyleyen Elazığ Kamp Kulübü Başkanı Kamuran Aşar, Elazığlıları çevre temizliğine davet etti. 

Ödenek talebi onaylandı 

Sivrice Atık Su Arıtma Tesisi’nin tadilatı için ödenek talebi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Bakan Özhaseki’nden, Başkan Şerifoğullarına övgü dolu sözler 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Elazığ Belediyesinin düzenlediği ‘Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. Bakan Özhaseki, törende yaptığı açıklamada Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yaptığı çalışmalarla ilgili övgü dolu sözler kullandı. 

Bakan Özhaseki’nin katılımıyla temel atma ve toplu açılış töreni gerçekleştirildi 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Elazığ Belediyesi tarafından yapılan ve Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer katan projelerin Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi. 

Bakan Özhaseki, Elazığ’da 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi. 

Elazığ Belediyesi’nden temel atma ve toplu açılış töreni

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla 17 Ağustos Perşembe günü (Yarın) Elazığ Belediyesi tarafından Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer katan projelerin Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni gerçekleştirilecek.

Bakan Özhaseki’nin, Elazığ programı belli oldu 

17 Ağustos Perşembe günü Elazığ’a gelecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Elazığ programı belli oldu. 

TÜMKİAD çevre temizliğine dikkat çekti 

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği Üyeleri Elazığ’da su kenarlarında oluşan çöpleri toplayarak çevre temizliğinin önemine dikkat çekti. 

STK Platformu’ndan anlamlı etkinlik

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Çevre Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Kuzova Dernek Başkanı Erol Aslan başkanlığında çevresel farkındalık oluşturmak amacıyla, Cip Baraj Göleti, Hazar Gölü ve Keban Baraj Gölü etrafında çevre temizliği gerçekleştirdi. 

Güney Çevre Yolu bağlantısında çalışmalar tamamlandı 

Elazığ Belediyesi, şehir içi trafiğinin daha rahat bir duruma gelmesi için bir yandan mevcut yolların bakım ve onarımını gerçekleştirirken bir yandan da alternatif güzergâhlar oluşturmaya devam ediyor.