Afad Haberleri
SON DAKİKA

Afad Haberleri

AFAD Elazığ İl Müdürlüğünde görev değişimi 

Elazığ AFAD İl müdürlüğünde görev değişimi yaşandı. İl Müdürü Osman Pıhtılı AFAD Manisa İl Müdürü olarak atandı. Van İl Müdürü Cafer Giyik ise Elazığ'a atandı. 

Elazığ'da 118 konut ve 17 iş yerinin kurası çekildi

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020'de meydana gelen depremlerde ev ve iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 118 konut ile 17 iş yeri için kura çekimi yapıldı.

Elazığ’dan Filistin’e iyilik gemisi yola çıkıyor 

Hayrat Vakfı Ve Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Gazze Direniş Platformu öncülüğünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan yardımlar AFAD tarafından Filistin’e gönderilecek. 

Malatya’da 4.4 büyüklüğünde deprem 

Merkez üssü Malatya Pütürge’de AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi. 

Elazığ’da hissedilen bir deprem oldu! 

Elazığ’da hissedilen bir deprem meydana geldi. 

Dost Meclisinin Konuğu, Pıhtılı oldu 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şubesinin düzenlemiş olduğu, Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konuğu İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı oldu. 

Elazığlılar dikkat! 2 günlük ek süre verildi 

AFAD tarafından 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından başlatılan hak sahipliği başvurularına başvuramayanlar için 2 günlük ek süre tanındı. 

Elazığ’da hak sahipliği itiraz süreci sona eriyor 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yapıları hasar alan ve hak sahipliğini itiraz edenler için süreç 27 Ekim Cuma Günü sona erecek. Maden İlçesi içinse süreç 30 Ekim’e kadar devam edecek. 

Hak sahipliği itiraz süreci devam ediyor 

Çifte felaketlerde yapıları hasar alan ve hak sahipliği sonuçlarına itiraz eden vatandaşlar için, itiraz süreci 27 Ekim’de sona erecek. 

Maden’deki depremzedelerin hak sahipliği başvuruları sonuçlandı 

Elazığ Valiliği, Maden ilçesindeki depremzedelerin hak sahipliği başvurularının sonuçlandığını duyurdu. 

43 İşyerinin anahtar teslim tarihleri belli oldu 

6 Ekim tarihinde gerçekleştirilen kura çekiminde dükkanları belirlenen hak sahipleri iş yerlerinin anahtarlarını 16 Ekim tarihinden itibaren teslim alabilecekler. 

Malatya’da 4.3 Büyüklüğünde Deprem 

Merkez üssü Malatya Yeşilyurt’ta AFAD verilerine göre 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi. 

Bingöl’de deprem 

Bingöl’de saat 11.19 sıralarında bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü AFAD 4.2 olarak açıkladı. 

Köylerdeki 43 hak sahibi için kura çekimi yapıldı 

Sivrice ve Maden’de yapımı tamamlanan 43 konut için kura çekimi yapıldı.

Adana'da şiddetli deprem! 

ADANA'da deprem oldu... Naci Görür başta olmak üzere uzmanların deprem bekledikleri Adana, saat 08.44'te 5.5 şiddetindeki depremle sarsıldı... AFAD'dan son dakika açıklama geldi.. Deprem Osmaniye ve Kahramanmaraş'ı da salladı...

Işıkver, Ağın ilçesi sakinlerinin sorunlarını dinledi 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, halk buluşmaları kapsamında ağın ilçesinde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ağın Belediye Başkanı, AFAD, İl Özel İdare ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yöneticilerinin de katıldığı toplantıda muhtar ve vatandaşların sorun ve beklentileri değerlendirildi. 

Başkan Sezer, Elazığ’da 

AFAD Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından yapılan çalışmaları incelemek üzere Elazığ’a geldi. 

Elazığ Afad Ekibi Kahramanmaraş’da çalışmalarıyla göz dolduruyor

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeniyle etkilenen illerdeki arama ve kurtarma çalışmalarının ardından 7 Mart 2023 tarihinden itibaren Kahramanmaraş iline görevlendirilen AFAD Şube Müdürü Teymen ŞİMŞEK, Şef İrfan ÖZEN, Arama ve Kurtarma Teknisyenleri Hikmet ABA, Ergül YILMAZ ve Ferhat AY aynı gün çalışmalara başlamıştır.

Elazığ’da korkutan deprem

Elazığ’da AFAD verilerine göre 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Köylerdeki 84 hak sahibi için kura çekimi tamamlandı

Elazığ’ın köylerindeki 84 hak sahibi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

2 Ayda 24 bin 927 deprem meydana geldi 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 6 Şubat - 6 Nisan arası 24 bin 927 deprem meydana geldi. 

Komşu 2 Şehrimiz Afet Bölgesi ilan edildi 

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'da hasar meydana gelen yerleşim yerlerinin, 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edildiğini açıkladı. 

AFAD bir kez daha uyardı!

Meteoroloji ve Belediyenin Elazığ için uyarılarının ardından AFAD Elazığ için yağış uyarısında bulundu. 

AFAD depremlerde can kayıplarını açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı arttı. Gelen son dakika haberine göre AFAD Başkanı depremlerde 50 bin 96 kişi hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şanlıurfa ve Adıyaman'da sel! 

Şanlıurfa ve Adıyaman'da kuvvetli yağışlar sele neden oldu. Şanlıurfa'da yaşanan selde 6 kişi kayboldu. Adıyaman'dan acı haber geldi... Vali Numan Hatipoğlu, Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı kararını açıkladı 

AK Partili Ali İhsan Yavuz, partisinin milletvekili şartları ile ilgili, açıklamalarda bulunurken, "Aday müracaatların 16 Mart'a kadar devam edeceğini ve başvuru aidatın bu dönem alınmamasına; bunun yerine AFAD’a bağış şeklinde yapılmasına karar verildi. Başvurular, yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL şeklinde, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak" dedi. 

Bulut, deprem sürecinde merak edilenleri cevapladı 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut deprem sürecinde kamuoyunda merak edilen soruları cevaplandırdı. 

AFAD’tan Elazığ İçin Destek İl Eşleştirme açıklaması 

AFAD, 6 Şubat'taki depremlerin ardından ilk anda verilmiş "afet bölgesi" kararı olmaması nedeniyle Elazığ'ın Malatya'ya "destek il" olarak belirlendiğini, ancak Elazığ'ın da bu karar kapsamına alınmasıyla tekrar eşleştirme yapıldığını bildirdi. 

Elazığ Valiliği hasar tespit çalışmaları ile ilgili merak edilenleri duyurdu 

Elazığ Valiliği, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları ile ilgili AFAD Başkanlığı’nca hazırlanan ve merak ettiği konuların cevaplarını duyurdu. 

262 konut ile 242 işyerinin hak sahipleri açıklandı 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan, tamamlanan ve kuraları çekilen 262 konut ve 242 iş yerinin hak sahiplerinin isim listesi yayımlandı.