24 Ocak Elazığ Depremi Haberleri
SON DAKİKA

24 Ocak Elazığ Depremi Haberleri

Işıkver, TBMM’de Elazığ depremi için söz aldı 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 24 Ocak depreminin yıl dönümünde TBMM’de söz aldı. Milletvekili Işıkver, 4 yıl önce 24 Ocak Elazığ depremine ve 6 Şubat asrın felaketine değindi. 

Başkan Çoban: TOKİ konutları yapım sürecinde daha hassas olunmalı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban TOKİ tarafından yapılacak olan konutların vatandaş memnuniyetini karşılaması gerektiğini belirterek “24 Ocak Elazığ depreminin ardından ilimizde yapılan TOKİ konutlarında çok sayıda sorunla karşı karşıya kaldık. Bu tecrübeden istifade ederek, TOKİ tarafından yapılacak olan yeni konutlarda aynı hatalar tekrarlanmadan hem güvenli barınma, hem de yaşam alanı sorunu çözülmelidir” dedi.

Elazığ’daki hak sahipleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

24 Ocak Elazığ depreminin ardından inşa edilen köy konutları ve TOKİ konutlarındaki vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ; “Bu Milletin, mazlum insanların, Müslümanların umudu olan liderimiz Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah başımızdan eksik etmesin inşallah.” dedi. Konutlarından memnun olduklarını ifade eden hak sahibi vatandaşlar ise; “Allah, Cumhurbaşkanımızın ömrünü uzatsın.” İfadesinde bulundu. 

Bakan Kurum açıkladı! Elazığ’da kaç konutun yapımı tamamlandı? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak Elazığ depreminin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum Elazığ’da 44 bin 441 konutun yapımının tamamlandığını açıkladı. 

Çiçek Teyze: Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum

Güneykent Mahallesi (Yemişlik) TOKİ konutlarında ikamet eden Çiçek Özen’i ziyaret eden AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ 24 Ocak Elazığ Depreminde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı. 78 yaşındaki Çiçek Teyze ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini dile getirerek; “Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. Cumhurbaşkanımız böbreğimi, ciğerlerimi istesin veririm ona. Cumhurbaşkanımız herkesin babasıdır. Allah kendisini, evladını bağışlasın, yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

Sürsürü Mahallesi’ndeki konutların kura çekimi salı günü yapılacak 

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından konutların teslimine devam ediliyor. Bu kapsamda Sürsürü Mahallesi’nden ve köylerden hak sahibi olan vatandaşların Salı günü noter huzurundan kurası çekilecek. 

Prof Açık ‘Deprem ve Pandemi Elaziğ Ekonomisini Derinden Etkiledi’

Elazığ Ekonomi Platformu (ELEP) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 24 Ocak Elazığ Depremi’nin birinci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Depremin ardından şehrimizde bir göç yaşandı ve bu durum Elazığ esnafını olumsuz etkiledi. Daha bu felaketin yaralarını saramadan pandemi sürecinin başlaması ise hem esnafımızın hem de KOBİ ve sanayicilerimizin yaşadığı ekonomik krizi daha da derinleştirdi. ELEP olarak, Elazığ’ı ekonomik yönden ayağa kaldıracak özel destek ve teşvik taleplerimizi hükümete iletmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'a Geliyor!

24 Ocak Elazığ depremin birinci yılı dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü Elazığ’a gelecek.

Aksaray Mahallesi Spor Salonuna Kavuşuyor

24 Ocak Elazığ depreminde ilimize gelerek Saran Holding tarafından şehrimize kazandırılacak olan spor salonunun yapım çalışmalarına başlandı.