Başkan Yıldırım: Elazığ'ımız ve eğitim camiamız çok özel ve güzel bir gün yaşadı 

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, bir dizi programlara katılmak üzere Elazığ'a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e, verdiği müjdeler ve Elazığ'a gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür etti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz gün bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Bakan Mahmut Özer’in Elazığ ziyaretinin ardından AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Bakan Özer’e teşekkür etti. 

YILDIRIM: ELAZIĞ’IMIZ VE EĞİTİM CAMİAMIZ ÇOK ÖZEL VE GÜZEL BİR GÜN YAŞADI 

Bakan Özer'in ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Yıldırım konuyla ilgili açıklamasında, “Elazığ’ımız ve eğitim camiamız çok özel ve güzel bir gün yaşadı. Her fırsatta Elazığ'a büyük önem veren kıymetli Bakanımız şehrimize gelerek bir dizi programlara katıldı. İl başkanlığımızı da ziyaret eden değerli Bakanımız, Elazığ ziyaretinde çok büyük müjdeler de verdi. Yeni yatırımlarla Elazığ'da eğitime ayrılan bütçe 1 Milyar lira arttırılarak 1 milyar 366 milyon liraya çıkarıldı. Elazığ'da 221 milyon liralık bir bütçeyle 2022 yılı içerisinde 22 yeni bağımsız anaokulu hizmete alınacak. Anaokullarından 14'ü merkezde, diğerleri Ağın, Arıcak, Baskil, Alacakaya, Karakoçan, Kovancılar ve Sivrice ilçelerinde yapılacak. Ayrıca şehrimize 10 yeni ilkokul yapım izni de karara bağlandı. Karakoçan ilçemize 1 tane 16 derslikli ilkokul yapılacak. Elazığ merkezde ise 9 yeni ilkokul yapılacak. Toplam 96 derslikli ilkokullar için 135 milyon lira harcanacak” ifadelerini kullandı. 

YILDIRIM: ELAZIĞ'IMIZA VE EĞİTİM CAMİAMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM 

Başkan Yıldırım, “Öte yandan Elazığ'ımıza 6 yeni ortaokul yapma kararı da yine Bakanımız tarafından açıklandı. Alacakaya'ya 1, Maden'e 1 ve merkeze 4 olmak üzere 6 ortaokul da inşallah 2022 yılı içerisinde tamamlanacak. Bunlar da 140 milyon liralık bir yatırım. Elazığ'a ihtiyaca göre 9 yeni lise yapma kararı da yine Bakanımız tarafından duyuruldu. Bu kapsamda Karakoçan'a 1, Palu'ya 1, Ağın'a 1, Keban'a 1, Maden'e 1, Kovancılar'a 1 ve merkezde de 3 olmak üzere yaklaşık 202 milyon liralık bir ilave yatırım daha şehrimize kazandırıldı. Yine depremden dolayı hasar gören okullarımız için ayrılan 12 milyon liralık bütçeye 48 milyon lira daha eklenerek bu rakam 60 milyona çıkarıldı. TOKİ'nin yeni konut alanlarına 2 ilkokul, 1 ortaokul ve 2 lise yapılması yatırım programına alındı. Bunların maliyeti ise 144 milyon lira. Yine Öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet binasıyla ilgili de Bakanımız müjdeyi verdi. Ben bu düşüncelerle Elazığ'da eğitimin kalitesinin arttırılmasına katkı sunan milletvekillerimize, bakanlık yetkililerimize, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Kıymetli Bakanımıza da Elazığ'a verdiği önem ve desteklerden ötürü şükranlarımı sunuyor, yatırımların Elazığ'ımıza ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN