Başkan Öztürk, OSB 5. kısım ikinci etapta inceleme yaptı 

Organize Sanayi Bölgesi beşinci kısım ikinci etapta yürütülen alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Suat Öztürk, çalışmaların devam ettiği alanın tamamının tahsis edildiğini söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, sanayi bölgesi beşinci kısım ikinci etapta yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelerinin ardından gelinen süreç ile ilgili bilgiler aktaran Öztürk, arazilerin tamamının tahsis edildiğini ifade etti. Öztürk, arazide çalışmaların ciddi bir şekilde devam ettiğini, sene sonunda alanda fabrikaların yükseleceğini söyledi. Öztürk, "Açtığımız alanda şuanda alt yapı olarak yollar tamamen açıldı alt yapıları kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik hatlarıyla beraber döşeniyor. Diğer yandan telekominasyon sistemleri, su şebekeleri döşeniyor. Bu arada bunlar yapılırken arazilerin tamamını yatırımcı firmalara tahsis ettik. Bulunmuş olduğumuz yerde her yer şantiye. Arazi tabi sıkıntı olan bölgeleri var bu bölgelerde ciddi manada patlatmalar yapılıyor, patlatmalarla açılıyor, hafriyatlar yapılıyor. Bulunmuş olduğumuz yerde ulusal bir firmamızın burada hem lojistik merkezi hem paketleme sistemiyle ilgili büyük bir yatırımcı firmamız. 25 bin metrekare civarında kapalı alanı olabilecek şuanda yeni başladı bir haftadır başladılar. Bunların da yatırım süreleri yaklaşık 11. Ayda bitirmeyi hedefliyorlar” dedi. Başkan Öztürk, altıncı etabın hazırlıklarına başlayacaklarını ifade ederek, büyük firmaların şehre 350 – 400 milyonluk yatırımlar yapacağının altını çizdi.   

ÖZTÜRK: YENİ FİRMALARA 6. BÖLGEDEN YER TAHSİS EDECEĞİZ 

Öztürk, “Tamamen bunları tabi parsel sayıları küçük olanlar vardı bunlar ciddi yatırımcılar gelince 13-14 dönümlük parseller vardı birleştirmeler yaptık. 50-60 dönümlük 80-90 dönümlük birleştirmeler yaptık büyük firmalara verdik. Bu yatırımlar entegre yatırımlar. Bugün en küçüğünün yatırımı 350-400 milyonluk bir yatırım yani 20-30 milyon dolarlık yatırımlar bunlar. Bunların içinde daha büyük olanlar var. Büyük firmaları buraya çekip istihdam sayısının yüksek olmasından dolayı çekmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Yeni firmalarımız da yakında olacak onlara da yeni yerlerde imkanlar 6. Etabın hazırlığını yapıyoruz açacağız. 6. Etaptan da o firmalara yer vererek bu senenin içinde inşaatlarına başlatacağız” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN