Başkan Akın: İlçelerdeki sağlık hizmetleri arttırılmalıdır 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ'ın sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı. Elazığ'daki sorunlar ile ilgili Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yazılı bir açıklama yaptı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

İl Başkanı Akın açıklamasında, “İlimizdeki sağlık sistemine bakacak olursak Elazığ’ın ilçelerindeki hastanelerin %70’i sağlık ocağı mertebesinde olduğunu görüyoruz. Bina var ama ilçelerin Kadın Doğum Doktoru yok, ultrason yok, MR Cihazı yok, Diyaliz ünitesi yok, laboratuvar cihazı yok. Düşünün ki birinin kalp krizi geçirmesi durumunda ilçeden şehire ambulansla gitmek zorunda kalıyor. Çünkü kalp enzimlerine bakacak laboratuvar cihazı dahi yok. Gündüz kan toplanıp öğlen şehir merkezindeki laboratuvara gidiyor. Aynen sağlık ocağı gibi. Böyle hastane olur mu? Diğer taraftan Araştırma ve Şehir hastanelerine gidilse bile bir bakıyorsunuz 6 ay, 1 sene MR sırası, ultrason sırası veriliyor. Parası olan özel hastaneye koşuyor ama orada da maalesef müthiş bir pahalılık söz konusu olduğunu görüyoruz. İlçelere Devlet Hastanesi yapıldıysa, gereği yerine getirilmelidir. İlçelerdeki doktor eksikliği ve teçhizat, cihaz eksikliği derhal giderilmelidir. Bu önlem merkezdeki hastanelerin yükünü hafifletecek, ilçelerimizdeki hemşehrilerimizi büyük bir zahmetten ve yol masraflarından kurtaracaktır. Sadece bina yaparak orada hastane kurmuş olmazsınız, ancak bir kaç müteahhiti zengin edersiniz. Ki öyle olduğunu görüyoruz. Sayın Valimiz az önce saydığımız imkansızlıklarından dolayı Beyhan’lı vatandaşlarımıza servis hizmeti sunmuştur. Bundan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmeliyim. Ancak Arıcak gibi çok uzak bir ilçeden merkeze gelen diyaliz hastalarımız var, tüm ilçelerde bu durum söz konusudur. Diğer ilçelerin diyaliz hastaları da aynı şekilde taşınırsa bu kardeşlerimizin üzerinden ciddi bir maddi yükü kaldırmış olurlar ve adalet tecelli etmiş olur. AKP’nin en övündüğü icraatlerden biride yol ve bayındırlık hizmetleridir. Ancak baktığınız zaman hep aynı ana yolların yapılıp güçlendirildiğini görüyoruz. Ancak Elazığımızdaki ilçelerin diğer illere olan bağlantı yollarının ya olmadığını ya da stabilize olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı ticaret vb gelişmiyor ve ilçemizin sıkıştığını görüyoruz. Bir an önce ilçe bağlantı yolları yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. 

AKIN: BU KONUNUN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLEBİLMESİ İÇİN OTO ONARIMCILAR ODASI İLE İSTİŞARE EDİLMELİDİR 

Başkan Abdullah Akın, “Hepimizin bildiği üzere AKP’nin Elazığ Kadrosu, kendi idaresinde bulunan bir kooperatifle 1000 dönümlük verimli mera arazisini oto sanayi sitesi yapma bahanesiyle vasfını değiştirmeye çalışıyor. Kooperatif sorumluları, AKP kadrosunu yanına almış, çıkmış ne diyor ? Efendim şu kadar kişiye iş vereceğiz. Bunu başkasına yutturursunuz ama biz yutmayız ! Peki soruyorum mera arazisi milletin ortak malı değil midir? Bu arazinin şu anki değeri 300 milyon(trilyon), alt yapı gidip imara açıldıktan sonra 1 milyar TL’dir. Hemşehrilerimizin 1 Milyar(katrilyon) TL’lik malını alıp kendilerine asgari ücret mi vereceksiniz? Saadet Partisi olarak geçen gün Oto Onarımcılar Oda başkanlarımızla görüştük. İfadelerinde, 2 yıldır 1000 kişiden her ay para topladıklarını ve bu parayla çok güzel bir proje ortaya koyduklarını ve Kuzey Çevre yoluna ve organize sanayiye bitişik bir alanda sanayi sitesi kurmak için yıllardır mücadele verdiklerini söylediler, ancak AKP’nin projemizi hiçe sayarak destek vermediklerini, son yaptıkları bu hareketle bu işe gönül veren üyelerimizi de soğuttuklalarını ifade ettiler. Saadet Partisi olarak, AKP’li yöneticilere soruyorum “ Siz bir sanayi sitesi kurmakta samimiyseniz, niçin Oto Onarımcılar Odası’nın yıllardır uğraşıp yerini belirleyip, para topladığı bir projeyi desteklemediniz de kendi kurdurduğunuz, sizinle organik bağı olan bir kooperatife bu işi yaptırmak istiyorsunuz?” Gayeniz nedir ? Sanayi sitesi esnafı bu odaya bağlı olduğu için en azından bir istişare edilmesi gerekmez miydi ? Niçin bu oda başkanlarını ve üyelerini yalnız bıraktınız ? Projelerine destek vermek dururken, niçin baltaladınız ? Bize göre bu soruların cevabı açıktır, milletimizde cevabı çok iyi biliyor. Bu konunun sağlıklı bir şekilde çözülebilmesi için Oto Onarımcılar Odası ile istişare edilmelidir. Çünkü oto sanayici esnafı temsil ediyorlar. Görüşleri önemlidir. Yanlışlıklar varsa birlikte karar verilerek düzeltilebilir. Biz Saadet Partisi olarak, Oto Sanayinin en uygun yerde yapılmasını destekliyoruz. Kimse kurnazlık ederek bizi sanayi sitesine karşıymış gibi göstermeye çalışmasın. Biz sanayi sitesinin yapılacağı yere karşıyız bunu açıkça ifade etmek isterim” şeklinde konuştu. 

AKIN: BUNA HİÇBİR ART NİYETLİ YAPI ENGEL OLAMAYACAKTIR 

Saadet Partisi İl Başkanı Akın, “Alım gücü kalmadı. Para kazanmak son derece zorlaştı. Gıda, Yakıt, Yem, İlaç, hammadde fiyatları aldı başını gidiyor. Her yerde istismar var. Yöneticilerin önemli bir kısmı milletimizin zenginliklerini istismar ediyor, bir kılıfına uydurup kendilerine aktarıyorlar. Elde ettikleri bu parayla Hak ve Hakikatı karalamaya çalışıyorlar. Onlar ne kadar uğraşırsa uğraşsın, biz biliyoruz ki Cenabı Hak bize yardım edecek ve pek muhterem ve aziz milletimiz hakettiği noktaya gelecektir. Biz bu duruma milletimizin razı olmadığını biliyoruz, milletimiz bu felakete AKP tarafından aldatılarak sürüklenmiştir. Allah’ın lütfuyla milletimiz AKP’nin gerçek yüzünü görmüştür. Bu felaketlerden kurtulmak, hamaset yani yiğitlik efelik siyaseti ile değil, akılla, bilgiyle, planlama ile inançla olur. Bunu yapabilecek kadrolar, hala Saadet Partisi kadrolarıdır. Bundan dolayıdır ki Saadet Partimiz geçmişte nasıl en güzel hizmetleri verdiyse, bilgisi, deneyimi ve güvenilir kadrolarıyla yine en büyük hizmetleri verecektir. Geldiğimizde taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyarak milletimizden toplananı yine milletimizin cebine koyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Buna hiçbir art niyetli yapı engel olamayacaktır” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN