AGD'den kitap okuma etkinliği 

Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla Anadolu Gençlik Derneği'nin zamansız ve mekansız kitap okuma' sloganı ile düzenlenen etkinlikte çocuklar, Cemiloğlu Parkı önünde kitap okudu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Ömer Kaya

Anadolu Gençlik Derneği, “Zamansız ve Mekansız Kitap Okuma” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Cemiloğlu Parkı önünde toplanan çocuklar, kitap okudu. Anadolu Gençlik Derneği Orta Öğretim Komisyon Başkanı Bünyamin Bulut, “Bu sene etkinliğimizin 3.’sünü yaptık. Zamansız ve mekansız okuma etkinliğimizi 28 Mart 28 Nisan tarihleri arasında 81 il ve ilçe temsilciliklerinde yapıldığını söyledi. Bulut konuşmasında; amacımız pandemi sonrası süreçte, teknolojik bağımlılık seviyesinin arttığı bir dönemde, toplumun her kademesine okuma alışkanlığı kazandırabilmektir. Kâşif gruplarımızla hali hazırda haftada iki defa dernek binamızda düzenli olarak yapılan okuma etkinliğini farkındalık oluşturmak adına bugün de Şehrimizin göbeğinde icra ettik. Bu etkinlik ile umarız ki okumanın zamanı, yaşı, mekânın olmadığını, bütün hemşehrilerimize ifade etmiş olduk.

Etkinliğimizin diğer bir amacı, parkta bir arkadaşımızı beklerken, otobüste eve giderken ve çay içerken kitap olunabileceğini göstermektir. İlk emri “oku” olan bir dinin müntesipleri olarak okumanın yerinin ve zamanın olmayacağını biliyoruz. Kitap okumanın boş zamanlarda değil aktif zamanlarda olabileceğini göstermiş olduk. Zamansız ve mekânız kitap okuma etkinliğimizi ileriki yıllarda da devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı. Okuma etkinliğinden sonra  Anadolu Gençlik Derneği Merkez binasında İlk ve orta öğretim çocuklarına İl Yönetimi de eşlik ederek İftar programı düzenlendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN